Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații din Găgăuzia critică Chișinăul pentru reținerea lui Igor Dodon: Amenință pacea civilă și valorile democratice

Flikr
Gagauzia

Plenul Adunării Populare a UTA Găgăuzia a început, miercuri, cu condamnarea reținerii fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, de către deputata socialistă Elena Iurcenko. Aceasta consideră că astfel de acțiuni ale autorităților centrale „amenință pacea civilă și valorile democratice în țara noastră”.

„Nu pot fi ignorate acțiunile autorităților privind represiunea politică a liderilor opoziției. Conducerea Republicii Moldova a pornit pe calea instaurării unui regim dictatorial, care suprimă drepturile și libertățile omului, supunând toți dizidenții persecuției politice”, a spus Elena Iurcenko, secretara fracțiunii socialiștilor în cadrul legislativului local, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

„Oamenii de rând au o întrebare: dacă asta se poate face cu președintele Republicii Moldova, ce se va întâmpla cu ceilalți? Fără proces și anchetă? Cei care merg împotriva curentului vor fi presați?”, a spus Elena Iurcenko.

Fracţiunea Partidului Socialiştilor şi Comuniştilor din Adunarea Naţională a subliniat că „Igor Dodon ar trebui să-şi poată apăra nevinovăţia într-o anchetă onestă, fără a-i restrânge libertatea şi dreptul la cuvânt”.

Fostul preşedinte Igor Dodon a fost reţinut marți pentru 72 de ore după ce procurorii anticorupție şi mascaţii de la SIS și CNA au descins la domiciliul său din sectorul Buiucani din Chișinău, precum şi la alte locaţii care au tangenţe cu anturajul său.

Acţiunile de urmărire penală au loc în cadrul dosarului intentat săptămâna trecută pentru presupusă luare de mită de la fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, în iunie 2019, supranumit „dosarul kuliokul” (sacoşa – n.r.).

Procuratura Generală a anunţat că Igor Dodon este bănuit pe patru capete de acuzare: coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.