Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii italieni au adoptat bugetul pentru 2019

steag.ro
steag italia

Deputaţii italieni au adoptat sâmbătă seară bugetul pentru 2019, acordând un vot de încredere guvernului populist care a fost nevoit să atenueze măsurile sale emblematice sub presiunea Bruxellesului şi a pieţelor financiare, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Textul, rezultat după o lungă dispută cu Comisia Europeană care a respins versiunea iniţială - pentru prima dată în istoria UE -, fusese deja adoptat de Senat în plină noapte în urmă cu o săptămână. 

După două ore de declaraţii ale diferitelor grupuri parlamentare şi numeroase acuzaţii reciproce între majoritate şi opoziţie, bugetul a primit 327 de voturi pentru, 228 de contra şi o abţinere. Adoptarea oficială a textului este prevăzută pentru duminică dimineaţă.

Citește și: Donald Trump impută democraţilor 'stricta' responsabilitate a morţii copiilor imigranţi aflaţi în custodia autorităţilor SUA

Guvernul alcătuit din Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi Liga (extremă dreapta), la putere de la 1 iunie, prevede un deficit public de 2,04% din Produsul Intern Brut (PIB), faţă de 2,4% iniţial. Previziunea de creştere economică pentru 2019 a fost redusă la 1%, în loc de 1,5%. 

Italia este obligată să ţină sub control datoria sa publică, de peste 130% din PIB, pentru a evita sancţiunile pieţelor financiare şi procedurile de infringement din partea UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.