Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii lui Dodon, prinşi cu MINCIUNA: Acuzaţii DURE pentru nume grele din partidul socialiştilor

bn24.ro
socialisti republica moldova igor dodon

Dacă în campania electorală pentru parlamentarele din noiembrie 2014, dar și după alegeri, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, actualul șef al statului moldovean, a declarat de mai multe ori că deputații socialiști care dețin și cetățenia României vor renunța la aceasta, situaţia stă complet diferit în acest moment. Potrivit Unimedia.info, până în prezent, șase deputați socialiști continuă să se bucure de calitatea de cetățean european, dar având o poziție anti-europeană.

Citeşte şi: ALERTĂ - Fostul preşedinte al Georgiei, CONDAMNAT! Câţi ani de închisoare a primit Mihail Saakașvili

"Deputații din partea Partidului Socialist au spus minciuni atunci când au declarat că au depus cerere de retragere a cetățenie române. Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) din România a confirmat acest lucru pentru Asociația Presei Independente din Moldova ", scriu jurnaliştii Unimedia.

„Urmare a solicitării dumneavoastră, (n.r. API) înregistrată la ANC prin care solicitați un răspuns referitor la depunerea dosarelor de renunțare la cetățenia română de către numiții: Alla Dolință, Corneliu Furculiță, Adrian Lebedischi, Ghenadi Mitriuc, Radu Mudreac și Anatolie Labuneț, vă comunicăm că, urmare a verificării în evidențele ANC, s-a constatat că sus numiții nu figurează cu astfel de cereri” ,se spune în răspunsul oferit de ANC, instituție din subordinea Ministerului Justiției din România.

Pe 1 decembrie, socialistul Radu Mudreac a refuzat să spună de ce a înaintat dosarul pentru cetățenia română. „V-am spus că nu comentez mesajele în limba română, eu sunt moldovean. Eu am depus cerere ca și alți colegi de ai mei, din chestie personală”,a declarat deputatul pentru Unimedia.

Deputatul Andrian Lebedinschi s-a arătat mai deschis și a spus că în acte este român, dar în inimă este moldovean. „Sigur că nu sărbătoresc, eu sărbătoresc sărbătorile din Republica Moldova. Eu am cetățenie română, dar nu sunt român. Cetățenia română am primit-o în anul 2002. Noi am depus actele, dar nici un răspuns, până când beneficiem de cetățenie”, a declarat Lebedinschi pentru Unimedia.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Premierul israelian l-a sunat pe Iohannis: Mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, pusă în discuţie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.