Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Angel Tîlvăr: 'Executivul nu se preocupă suficient de protejarea cadrelor medicale'

În loc să arunce vina pe medici pentru problemele din Sănătate, în mod laș și defăimător, instigând pacienții să îi reclame (conform informațiilor apărute în presă), premierul României ar face mai bine să-și asume responsabilitatea și să ia de urgență toate măsurile pentru protecția adecvată a personalului medical.

Învinovățirea medicilor care și-așa duc greul în această perioadă este mai mult decât nedreaptă, ci de-a dreptul detestabilă.

Zilnic aflăm despre noi zeci de cadre medicale infectate cu coronavirus și secții întregi ale unor spitale care se închid pentru dezinfecție. Este clar pentru toată lumea că autoritățile nu mai pot da vina pe faptul că au fost luate prin surprindere de pandemie.

Fără să vreau să produc panică, mă îngrijorează faptul că sistemul medical românesc riscă să nu poată face față acestui nou val de îmbolnăviri, din cauza măsurilor insuficiente ale autorităților pentru protejarea personalului medical.

Autoritățile au anunțat că, de la debutul epidemiei, au fost înregistrate 3.335 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului sanitar, ceea ce înseamnă 11,4%. Organizația de apărare a drepturilor omului a contabilizat circa 3.000 de decese în rândul cadrelor medicale în 79 de țări, adăugând că bilanțul real este foarte probabil mult mai mare.

Medicii și personalul medical reprezintă resursele cele mai importante în lupta cu acest virus și singurii care pot, în mod eficient, să asigure asistența medicală bolnavilor. Pe lângă faptul că lucrează în medii suprasolicitante, personalul sanitar este vulnerabil în fața acestui virus. Trebuie, deci, să le arătăm respectul cuvenit și să le oferim tot sprijinul de care au nevoie pentru a-și face munca în siguranță. Este nevoie de ei acum și, din cauza specificului meseriei, trebuie să ne gândim că va fi nevoie de aceștia și în alte situații.

Testarea medicilor şi a celorlalte cadre medicale, asigurarea de echipamente corespunzătoare de protecție şi stabilirea unor protocoale clare pentru situațiile cu care se confruntă sunt măsuri de maximă necesitate.

Conform recentului raport Amnesty International, reacția autorităților este slabă, multe guverne nu reuşesc să asigure protecția adecvată pentru angajaţii din sănătate aflaţi în prima linie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Indiferent de opțiunile noastre politice, ar trebui să demonstrăm că suntem conștienți de responsabilitatea fiecăruia în lupta cu acest virus periculos, acționând solidari în jurul unei cauze comune – sănătatea românilor depinde de sănătatea și profesionalismul celor care ne îngrijesc când avem nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.