Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Angel Tîlvăr, noi demersuri pentru ajutorarea victimelor traficului şi exploatării de fiinţe umane

Angel Tîlvăr

Deputatul Angel Tîlvăr,  preocupat de situația românilor care devin victime ale  traficului şi exploatării de fiinţe umane, continuă demersurile pentru dezvoltarea de politici și mecanisme mai eficiente, în lupta împotriva acestui complex fenomen.

Luni, 25 martie 2019, coordonatorul Grupului pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentului României, care funcționează în cadrul Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul Angel Tîlvăr, a avut o discuție cu E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, pe tema parteneriatului în lupta împotriva traficului de persoane, una dintre problematicile de interes ale Președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

Întrevederea face parte din seria întâlnirilor inițiate de deputat, în scopul intensificării dialogului inter-instituțional în domeniul traficului de persoane, care să dea un plus de eficiență acțiunilor preconizate, precum și pentru îmbunătățirea colaborării dintre ambasadele statelor în care trăiesc comunități însemnate de români și instituţiile şi organizaţiile neguvernamentale cu atribuţii în domeniul traficului de persoane.

Citește și: GAFĂ a jandarmilor la bătaia de la mitingul PSD din Brașov - Au REȚINUT victima, acum caută agresorul

“Am dorit în mod special să discut cu E.S. domnul ambasador Andrew Noble pentru că sunt interesat de situația românilor care trăiesc și muncesc în Regat. Un studiu recent realizat de autoritățile britanice arată că în Marea Britanie, românii sunt cea mai expusă naționalitate din Sud-Estul Europei exploatării prin muncă. Ieșirea Marii Britanii din UE, provoacă temeri cu privire la o viitoare criză a forței de muncă, ceea ce poate facilita dezvoltarea unor practici abuzive pe piața muncii. Lucrătorii români formează o componentă esențială a economiei britanice și trebuie să ne asigurăm acum, prin măsuri de prevenire și protecție, că fenomenul nu va face și mai multe victime în rândul românilor care muncesc în Marea Britanie” a explicat deputatul.

În cadrul întâlnirii, domnul ambasador Noble a apreciat nivelul excelent al cooperării autorităților britanice cu cele române în domeniul combaterii criminalității, precum și sprijinul constant acordat de partea română la nivel operativ, privind traficul de persoane.

Domnul Angel Tîlvăr a propus utilizarea căilor parlamentare, pentru facilitarea şi promovarea comunicării între diferitele entităţi britanice și române, implicate în combaterea acestui fenomen: “Am convingerea că diplomaţia parlamentară dispune de instrumente eficiente pentru impulsionarea dialogului dintre țările noastre, pe această zonă de interes reciproc. Sunt dispus și interesat să mă întâlnesc cu omologi din Parlamentul britanic și nu numai, pentru identificarea unor mecanisme comune eficiente în abordarea fenomenului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.