Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Angel Tîlvăr salută decizia Comisiei Europene de a interveni ferm în cazul alocațiilor din Austria, în care și românii sunt vizați

tilvar

În Austria, de la 1 ianuarie 2019, a intrat în vigoare controversata legislaţie privind ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din acest stat membru, în funcţie de costul mediu al vieţii din ţara de rezidenţă a copilului.

Astăzi, Comisia Europeană a notificat oficial Austria cu privire la deschiderea procedurii de infrigement pentru această lege. Austria are 2 luni la dispoziție pentru a schimba decizia, în caz contrar va fi activată procedura de infrigement.

“Sunt bucuros să aflu că astăzi, Comisia Europeană a luat o poziţie fermă faţă de intrarea în vigoare a acestei legislații care contravine principiilor europene comune. Acest lucru demonstrează că vocile noastresunt ascultate și cântăresc considerabil  la Bruxelles. Încă din 2017, când acest subiect era în faza de proiect, am abordat subiectul în toate întâlnirile cu relevanță europeană, atrăgând atenția asupra necesității unei abordări nediscriminatorii, conforme principiilor și valorilor europene, pe care cu toții trebuie să le împărtășim”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.

“Este datoria noastră, ca oameni politici, să luăm o atitudine tranșantă, de fiecare dată când drepturile cetăţenilor români, care sunt totodată și cetățeni europeni, nu sunt respectate și să acționăm hotărât, pentru ca aceștia să fie tratați corect și egal. Așa cum a afirmat și doamna comisar Marianne Thyssen, nu există copii de clasa a doua în UE. Atunci când cetățenii din altă țară UE contribuie în același mod la un sistem de securitate socială ca și lucrătorii locali, aceștia ar trebui să beneficieze de aceleași beneficii și atunci când copiii lor locuiesc în străinătate” a mai adăugat președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.