Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica: 'Iohannis e principalul vinovat de eşecul răsunător în privinţa Schengen'

partidulaur.ro
Ciprian Titi Stoica

Deputatul AUR de Timiş, Ciprian Titi Stoica, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că eşecul Administraţiei Prezidenţiale şi al Guvernului Ciucă pe tema aderării României la Schengen reprezintă "o adevărată tragedie", iar el consideră că trebuie reluat demersul AUR în privinţa suspendării şi demiterii preşedintelui Klaus Iohannis.

"Este o adevărată tragedie şi un eşec răsunător al clasei politice a României din ultimii 32 de ani. Atitudinea Austriei şi în aceeaşi măsură, considerăm noi, şi a Olandei, care este de acord cu intrarea României în Schengen dar nu este de acord cu aderarea Bulgariei - deşi cele două ţări au fost la pachet considerate pentru aderarea la spaţiul Schengen, este la fel de jignitoare. Din punctul nostru de vedere, preşedintele României, Klaus Iohannis, este principalul vinovat", a afirmat deputatul AUR, într-o conferinţă de presă.

El a amintit că AUR a strâns peste două milioane de semnături cu intenţia demarării demersurilor privind suspendarea şefului statului, potrivit Agerpres.

"Noi am strâns peste două milioane de semnături pentru suspendarea şi apoi demiterea preşedintelui Klaus Iohannis şi acum cred că este timpul să reluăm acest demers şi poate că în final şi colegii noştri parlamentari din opoziţie vor semna şi îl vom pune la punct pe preşedintele Klaus Iohannis. În acelaşi timp, ne solidarizăm şi noi cu ceilalţi români care au început să boicoteze produsele şi companiile austriece", a menţionat Stoica.

Parlamentarul AUR a adăugat că după ce Austria este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai României şi beneficiar al resurselor din ţara noastră, poporul român şi România nu meritau să primească această "palmă istorică".

Reprezentanţii AUR au spus că vineri seara vor fi prezenţi în faţa Consulatului Onorific al Austriei din Timişoara, în semn de protest faţă de atitudinea guvernului de la Viena în privinţa aderării ţării noastre în spaţiul Schengen.

În altă ordine de idei, reprezentanţii AUR Timiş au declarat că vor să se prezinte cu candidaţi proprii la alegerile din 2024, dar şi că nu au demarat sondaje clasice, ci au lansat sondarea populaţiei la pas, în comune, prin pieţe.

"Suntem cel puţin la 25% în opţiunea electoratului. Suntem într-o creştere evidentă, avem un potenţial de a câştiga alegerile la nivel de judeţ, să fim prima formaţiune politică din judeţ. Vom reuşi să atragem oamenii de bună credinţă, şi cu notorietate, dar şi care sunt profesionişti care au demonstrat prin activitatea lor că pot conduce comunităţile", a mai afirmat deputatul Ciprian Titi Stoica.

Coordonatorul organizaţiei judeţene a partidului, Mihai Bogdan Negoescu, a afirmat că la Primăria Timişoara va trebui să vină un om capabil să ridice oraşul la ceea ce a fost odată, însă AUR încă nu a identificat acest om.

Coordonatorul Filialei AUR Timişoara, Ovidiu Szime, a menţionat că organizaţia sa este dispusă să susţină şi un candidat independent dacă va apărea o astfel de persoană care să corespundă cu aşteptările partidului şi ale timişorenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.