Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Betzalel Smotrich cere ca guvernarea Israelului să se facă pe baza legilor evreieşti incluse în Torah

facebook.com
Biblia biblioteca carti

Deputatul israelian Betzalel Smotrich, care aspiră la postul de ministru al justiţiei, a declarat luni că Israelul ar trebui să fie condus pe baza legilor evreieşti incluse în Torah, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Betzalel Smotrich, al cărui partid, Căminul Evreiesc, face parte din actuala coaliţie guvernamentală, a declarat deschis că îşi doreşte funcţia de ministru al justiţiei.

''Aş dori ca, pe termen lung, statul Israel să fie condus pe baza legilor din Torah'' (Biblia evreiască), a indicat într-un interviu pentru postul public de radio Smotrich, care co-prezidează lista ''Dreapta unită''.

Citește și: EXCLUSIV Dumitru Coarnă a răbufnit, după uciderea polițistului din Timiș! Motivul real pentru care ar trebui demisă Carmen Dan

Această listă cuprinde două partide religioase naţionaliste şi a obţinut cinci locuri în alegerile din aprilie. Ea ar urma să se alăture coaliţiei conduse de premierul Benjamin Netanyahu.

Şeful executivului a ţinut să dea asigurări luni, pe contul său de Twitter, că ''statul Israel nu va fi un stat religios''.

Citește și: EXCLUSIV Răsturnare de situație în cazul polițistului ucis în Timiș! Care este, de fapt, arma crimei

Incapabil să formeze o coaliţie după alegerile parlamentare din 9 aprilie, premierul Benjamin Netanyahu a reuşit ca noul parlament să-şi voteze dizolvarea, un nou scrutin urmând să aibă loc pe 17 septembrie.

Duminică, Benjamin Netanyahu i-a destituit pe miniştrii educaţiei, Naftali Bennett, şi justiţiei, Ayelet Shaked, care nu au reuşit să obţină un nou mandat de deputat în scrutinul din aprilie.

Citește și: Traian Băsescu intră la rupere în scandalul momentului: Nu există

La rândul său, preşedinta partidului de stânga Meretz, Tamar Zandberg, i-a cerut procurorului general să împiedice numirea lui Betzalel Smotrich în postul de ministru al justiţiei. ''Există un risc real ca Ministerul Justiţiei să fie folosit pentru a pune în pericol democraţia israeliană'', a accentuat Tamar Zandberg.

În ceea ce-l priveşte, Avigdor Lieberman, liderul partidul laic naţionalist Israel Beiteinou, a dat asigurări că formaţiunea sa se va împotrivi ca Israelul să devină un stat condus de legile religioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.