Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul brazilian care s-a dus în Ucraina să lupte cu Putin: A fabricat cocteiluri Molotov şi le-a dat armatei ucrainene

capital.ro
cocteil Molotov

Un deputat regional brazilian a anunţat că se află în Ucraina pentru a fabrica cocteiluri Molotov şi a le furniza armatei acestei ţări, pradă invaziei ruse, informează vineri AFP.

"Nu mi-aş fi imaginat că într-o zi voi fabrica cocteiluri Molotov pentru armata ucraineană", a declarat Arthur do Val, deputat al statului brazilian Sao Paolo, într-o înregistrare video pe Instagram. Acest mesaj publicat joi seara este ilustrat cu o fotografie a lui, aşezat pe pământ, alături de zeci de lăzi pline cu sticle.

Un asistent parlamentar al deputatului a confirmat pentru AFP, că Arthur do Val se află într-adevăr în Ucraina şi că el ar urma să se întoarcă în Brazilia în acest weekend.

"Am fabricat o mulţime de cocteiluri Molotov. În localul unde eram, erau peste 75.000" de asemenea cocteiluri, a precizat deputatul, într-o înregistrare video de asemenea publicată pe Instagram, dar filmată deja la frontiera dintre Ucraina şi Slovacia.

Membru al Mişcării Brazilia Liberă (MBL), mişcarea politică de dreapta care s-a făcut cunoscută prin organizarea de manifestaţii în masă pentru a cere destituirea fostei preşedinte de stânga Dilma Rousseff în 2016, acest deputat de 35 de ani anunţase la începutul săptămânii că se va deplasa în Europa pentru a-i susţine pe ucraineni.

MBL a lansat de asemenea o chetă online şi a anunţat că a strâns circa 32.000 de euro pentru a cumpăra produse de primă necesitate pentru populaţia ucraineană.

De la începutul conflictului, Arthur do Val a criticat luările de poziţie ale preşedintelui de extremă dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, care şi-a declarat "neutralitatea", fără a condamna ofensiva lansată de omologul său rus Vladimir Putin, cum au făcut majoritatea liderilor lumii.

În pofida discursului "de neutralitate" al lui Jair Bolsonaro, Brazilia a votat miercuri în favoarea unei rezoluţii a Adunării Generale a ONU ce condamnă ferm ofensiva rusă în Ucraina.

Cu o săptămână înainte de invazie, preşedintele brazilian a întreprins o vizită la Moscova unde a fost primit de Vladimir Putin şi l-a asigurat de "solidaritatea" sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.