Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Călin Bota (PNL) a iniţiat un grup de parlamentari care susţin construcţia Autostrăzii Nordului

PNL Maramures
Călin Bota

Deputatul PNL Maramureş Călin Bota a iniţiat formarea unui grup al parlamentarilor care susţin construcţia Autostrăzii Nordului, pentru a impulsiona realizarea acestui obiectiv de infrastructură, anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, grupul este alcătuit din reprezentanţi ai partidelor din cadrul coaliţiei de guvernare din judeţele Maramureş, Bistriţa, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Suceava, prin care urmează să treacă acest obiectiv important de infrastructură.

"Am constituit acest grup al parlamentarilor care susţin Autostrada Nordului din dorinţa de a impulsiona realizarea acestui obiectiv de infrastructură extrem de important pentru dezvoltarea tuturor regiunilor din nordul ţării. Mă bucur că parlamentarii coaliţiei de guvernare din judeţele prin care urmează să treacă Autostrada Nordului au răspuns pozitiv iniţiativei mele şi mă bucur că există deschidere din partea conducerii CNAIR pentru dialog şi pentru colaborare în vederea finalizării acestui proiect vital pentru nordul României. Am stabilit ca aceste întâlniri de informare între grupul de parlamentari şi reprezentanţii CNAIR să aibă loc lunar, pentru că ne dorim să găsim împreună cele mai bune soluţii pentru a finaliza la timp Autostrada Nordului", a afirmat Călin Bota.

Citește și: Sorin Cîmpeanu răstoarnă ceea ce se știa: Elevii le pot oferi flori și mărțișoare profesoarelor! .

Conform aceleiaşi surse, grupul parlamentarilor care susţin Autostrada Nordului a avut o primă întâlnire (miercuri n.red) cu directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniţă, în cadrul căreia s-a discutat despre stadiul autostrăzii care urmează să lege Baia Mare de Suceava.

"Au fost analizate etapele în care se află fiecare sector de infrastructură, problemele apărute, precum şi soluţiile găsite de CNAIR pentru a se realiza la timp acest proiect vital pentru dezvoltarea nordului ţării. La întâlnire a participat, printr-o intervenţie video, şi fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode, actual ministru de Interne", a mai subliniat Călin Bota.

Conform Master Planului General de Transport al României, legătura între Baia Mare şi Suceava va fi realizată astfel: Drumul expres Baia Mare - Bistriţa, numit Someş Expres, şi Drumul Trans Regio Bistriţa -Vatra Dornei - Suceava, numit generic Bucovina.

Acest proiect de infrastructură va realiza legătura dintre Coridorul 3 (Bucureşti - Regiunea Nord Est) şi viitorul punct de trecere a frontierei din zona Oar, prin intermediul Drumului Expres Baia Mare - Satu Mare - Oar, un proiect demarat deja de Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.