Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Cătălin Drulă acuză: În acest moment licitaţia privind vânzarea licenţelor 5G va fi un eşec

Deputatul USR Cătălin Drulă a declarat, luni, că licitaţia privind vânzarea licenţelor 5G este în acest moment un eşec, menţionând că Guvernul a prevăzut în bugetul pe 2019 ''o sumă foarte mare, de miliarde'', care s-ar obţine din această vânzare potrivit Agerpres.

"În bugetul pe 2019 aţi prins dumneavoastră, Guvernul, o sumă foarte mare, de miliarde, care s-ar obţine din vânzarea acestor licenţe. Până în acest moment, în acest an această licitaţie este un eşec. În primul rând, unul dintre obstacolele principale este transpunerea memorandumului semnat cu SUA în legislaţie. În absenţa acestei transpuneri nu va fi nicio licitaţie, ci va fi o lipsă de cel puţin 2 miliarde de lei la bugetul naţional pe care i-aţi prevăzut dumneavoastră", a afirmat Drulă, la ''Ora Guvernului'', la care a participat ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu.

Drulă i-a adresat ministrului mai multe întrebări referitoare la instrumentul legal pe baza căruia se vor lua decizii privind reducerea riscului de securitate cibernetică şi de aplicare a memorandumului cu Statele Unite.

El a solicitat şi exemple în care a fost crescută rezilienţa infrastructurilor critice, precum şi acţiunile care au fost necesare în acest scop. "V-aş întreba despre Huawei, dacă există vreun memorandum semnat de ministerul pe care îl conduceţi cu Huawei, dacă ne sfătuiţi să mai luăm telefoane Huawei", s-a adresat el ministrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.