Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Cătălin Rădulescu cere DEMISII în cazul fetelor ucise la Caracal: 'Dacă cei răspunzători din STS și din poliția Olt nu dispar...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu cere demiterea și punerea sub acuzare a directorului și a operatorului STS, care se fac răspunzători pentru moartea fetei de 15 ani din Olt, precum și a conducerii Poliției din județ și a agenților care nu au intervenit la timp.

"Cer urgent, demiterea și punerea sub acuzare atât a directorului STS cât și a operatorului STS, care se fac răspunzători de moartea fetiței de 15 ani din Olt, cât și al Comandantului poliției Olt și al tuturor polițiștilor care trebuiau să acționeze conform stării de necesitate și au acționat după 19 ore de la apelurile disperate ale fetitei. Sunt tată de fetiță și nu pot să mă gândesc ce simt părinții acestei fetițe care putea fi salvată dacă acești nemernici atât de la STS cât și de la politie ar fi acționat cum trebuia și și-ar fi făcut datoria , așa cum acționează și își fac datoria in 2019 aceleași servicii într-o țară europeană", a scris deputatul Cătălin Rădulescu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Social-democratul cere explicații colegului său de partid, ministrul Nicolae Moga pentru greșelile de procedură facute în acest caz.

"Ce polițiști sunt aceia, dragă prietene Ministru de Interne Nicu Moga, dacă după ce au auzit țipetele fetiței au așteptat două ore ca să se facă ora 6, ca să pătrundă în locuința criminalului? Nu au cum sa mai fie polițiști în viața lor. Au pe conștiința lor moartea unei fetițe care putea sa fie salvată. Mai mult decât atât, cu câteva luni în urmă dispăruse în aceeași zonă o altă fetiță, care se pare că e victima aceluiași criminal. Nu trebuia să caute casă cu casă de atunci, astfel că acest criminal în serie să nu mai omoare altă fetiță ?", a precizat acesta.

Citește și: DOLIU în PSD - Unul din cei mai INFLUENȚI foști LIDERI s-a stins din viață

Rădulescu a mai adăugat că pregătește pentru luna septembrie o modificare a Codului penal și de procedură penală, în vederea introducerii pedepsei cu moartea pentru criminali.

"Dacă cei răspunzători din STS și din poliția Olt nu dispar din aceste structuri și nu sunt acuzați pentru moartea acestei fetițe alături de acest criminal odios în serie, romanii își vor face dreptate singuri de acum încolo! Voi iniția în luna septembrie o modificare a codului penal și codului de procedura penală prin care criminalii să fie condamnați la moarte prin injecție letală , pentru că viața dată de Dumnezeu nu poate fi luată de altcineva, iar cel ce ia o viața trebuie sa plătească cu viața", a mai completat Rădulescu.

Declarațiile lui Cătălin Rădulescu au venit în contextul în care rămășițe umane au fost găsite în locuința unui mecanic auto din Caracal, percheziționată vineri după dispariția a două adolescente, la interval de câteva luni. Conform oficialilor IGPR, STS a transmis trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19.

Percheziția locuinței lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei din Caracal, a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obținut autorizația, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.