Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul european Doru Frunzulică (PSD, S&D) îi solicită prim-ministrului belgian să susțină în continuare politica de coeziune europeană

arhiva personala
Doru Frunzulica

Astăzi, în plenul Parlamentului European, la Bruxelles, prim-ministrul belgian, Charles Michel a ținut un discurs privind poziția țării sale referitor la viitorul Uniunii Europene. Dezbaterea face parte din seria lansată în ianuarie a.c., între liderii UE şi eurodeputaţi, la care a fost invitat în urmă cu două săptămâni Președintele Franței, Emmanuel Macron.

Premierul belgian a prezentat poziția Belgiei referitoare la o Uniune a Apărării, la asigurarea securității cetățenilor europeni, la necesitatea existenței unui multilateralism în relațiile internaționale, la politica UE de dezvoltare, la politica de combatere a schimbărilor climatice, la migrație, la valorile europene, dar și la o Europă cu două sau mai multe viteze.

În intervenția sa, deputatul european Doru-Claudian Frunzulică (PSD, S&D) , a criticat bugetul UE prezentat ieri de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care, din păcate, prevede mai puține fonduri pentru două sectoare simbol, cheie, esențiale pentru construcția europeană, politica agricolă comună și politica de coeziune. Încă nu se cunoaște exact cum se va repercuta acest lucru asupra fiecărui stat membru.

Politica de coeziune este menită să apropie nivelul de dezvoltare între Europa de Vest și Europa Centrală și de Est. Deputatul a subliniat necesitatea continuării la un nivel ridicat a politicii de coeziune europene, care să  realizeze, în perspectivă, o Europă mai puternică, solidară, durabilă și respectată, unde drepturile, libertățile și șansele cetățenilor europeni să fie egale, indiferent din ce stat membru provin aceștia, o Europă care să pună convergența politicilor și proiectelor pe primul loc.

Doru Frunzulică a spus că o politică mai slabă de coeziune poate să ducă la o Europă dezechilibrată, la adâncirea clivajelor economice și sociale între țările membre, între cetățenii europeni.

Prim-ministrului belgian i s-a solicitat să susțină un proiect al integrării europene comun și unic pentru toate statele membre, o Europă solidară, care să progreseze unitar, în interesul cetățenilor săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.