Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Rizea, deputatul fugar, scapă de un an de închisoare: cum s-a ajuns la această decizie

anticorupție.md
cristian rizea

Magistraţii Instanţei Supreme au scăzut un an din condamnarea de patru ani şi opt luni de închisoare primită de fostul deputat Cristian Rizea, într-un dosar de corupţie, în condiţiile în care s-au prescris faptele pentru infracţiunea de spălare a banilor, informează Rador Radio România.

Hotărârea a fost luată în urma admiterii în parte a unei contestaţii în anulare, o cale extraordinară de atac, depusă de Cristian Rizea. Condamnat definitiv în 2019, Cristian Rizea a fugit din România, înainte de a fi dată sentinţa. A fost ulterior localizat în Republica Moldova, de unde a fost extrădat în aprilie 2023.

Rizea a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea 300 de mii de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea îndeplinită ulterior că va interveni la RAPPS şi la Primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale, pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.