Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Ioana Bran: 'Liberalii nu au votat investițiile derulate de Guvern în județul Satu Mare!'

Digi 24
Ioana Bran

Deputatul Ioana Bran – membru al Comisiei de Buget Finanțe din Camera Deputaților – a declarat, astăzi, într-o conferință de presă susținută la Satu Mare, că bugetul pe 2019 aprobat de Parlament pornește de la cea mai mare valoare a PIB din istoria României.

Deputatul PSD, Ioana Bran, a expus principalele investiții mari finanțate în județul Satu Mare, precizând că deși liberalii se laudă cu multe amendamente, nu le-au susținut la votul final.

„Vorbim de un buget foarte echilibrat, construit pe realitățile anilor precedenți și cu proiecții profesioniste până în 2022, propuse și realizate de profesioniști. Sunt proiecte pentru români și pentru România, pe care PSD și le-a asumat prin programul de guvernare și pe care le va duce la îndeplinire!”, precizează Ioana Bran, potrivit satumare.news.ro.

Citește și: Călin Nistor, ANUNȚ BOMBĂ - Mai multe RECHIZITORII ale DNA au fost infirmate: 'Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale'

Este un buget care pornește de la cea mai mare valoare a PIB din istoria României – peste 1000 de miliarde de lei, potrivit deputatului.

„Pentru investiții sunt alocați 49,65 miliarde lei. Acest lucru înseamnă 4,86% din PIB, cu 45% mai mult decât anul trecut. Educația are un buget-record, sunt cu 47% mai mulți bani decât anul trecut, de la 21 miliarde lei, la 30,8 miliarde lei. Salariile profesorilor cresc cu 25%, iar două milioane de copii vor primi vouchere pentru rechizite. Școlile intră în programe de renovare, iar clasele vor fi dotate modern.

Am declarat sănătatea prioritate zero! Și acest domeniu are un buget-record, cu 6,1 miliarde lei mai mult ca anul trecut. Anul trecut au fost majoratele salariile din sistemul de sănătate, numărul medicilor care au plecat a scăzut la jumătate față de 2016. Anul acesta cei mai mulți bani sunt dedicați investițiilor în unitățile sanitare.

Au fost alocate sume importante dezvoltării economice a României, care ne vor ajuta să creștem capacitatea de prelucrare a resurselor noastre naturale. Export de resurse mai puțin și producție internă mai multă. Numărul locurilor de muncă va crește, produsele finite vor genera plus-valoare pe piața internă”, mai adaugă Ioana Bran, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.