Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Nuțu Fonta: UNPR este partid de sine stătător

UNPR

UNPR este un partid de sine stătător şi nu are nici un fel de subordonare faţă de PMP, a declarat, luni, pentru AGERPRES, secretarul general al partidului, deputatul Nuţu Fonta. 

"UNPR este partid de sine stătător, înscris în Registrul partidelor politice din România, deci nu are nici un fel de subordonare faţă de PMP, iar orice afirmaţii a unor foşti colegi din partid care acum se află în PMP sunt neavenite, nule. Hotărârea noastră de a reactiva UNPR a plecat de la modul defectuos cum o parte dintre colegii de partid, îndeosebi din fosta conducere centrală a UNPR, au înţeles să nu respecte nici una dintre înţelegerile purtate cu PMP. Consider că principalii responsabili pentru această situaţie sunt fostul preşedinte, Valeriu Steriu, şi secretarul general Ioan Toma. Din nefericire, în urma unor discuţii purtate la nivel central de cei doi, un mare număr de potenţiali candidaţi n-au mai intrat în cursa pentru alegerile parlamentare, situaţie care a creat o stare de nemulţumire şi ne-a determinat să contestăm decizia de fuziune cu PMP, proces aflat pe rol la Curtea de Apel din Bucureşti", a spus Nuţu Fonta.

VIDEO - Guvernul tehnocrat aruncă în aer alegerile: LOVITURA lui Dacian Cioloș


Potrivit acestuia, incidentele interne au intervenit în momentul întocmirii listelor pentru alegerile parlamentare, când reprezentanţii UNPR au remarcat că obţin prea puţine locuri în raport cu cele oferite reprezentanţilor PMP. 

'Împărţirea celor 86 de locuri, întâi pe listele destinate Camerei Deputaţilor şi Senat, au avut următoarea configuraţie: 26 de locuri UNPR şi 60 de locuri PMP, în vreme ce locurile secundare au fost în mare parte atribuite celor din PMP. În această formulă a plecat startul pentru alegerile parlamentare. O stare deloc convenabilă pentru majoritatea colegilor de partid care s-au văzut trădaţi tocmai de cei care au administrat funcţionarea partidului în ultima perioadă", a mai precizat Nuţu Fonta. 

Potrivit unui comunicat de presă al UNPR, remis luni AGERPRES, odată cu înscrierea în cursa electorală pe listele PMP, reprezentanţii UNPR au părăsit partidul, nemaifiind membri în organizaţiile partidului, completând adeziuni la PMP. 

"În această situaţie sunt şi Valeriu Steriu şi Ioan Toma care nu mai au calitatea de membri UNPR şi implicit nu mai reprezintă acest partid. Din punctul nostru de vedere, ameninţările fostului preşedinte Steriu Valeriu cu plângeri penale pentru uzurpare de funcţii sunt manifestări inacceptabile similare cu infracţiunea de şantaj. (...) Toţi membrii UNPR trebuie să ştie şi să reţină că Steriu Valeriu şi Toma Ioan, alături de ceilalţi refugiaţi din UNPR în PMP, nu au niciun drept să intervină în activitatea UNPR la niciun nivel, fiind membri PMP', menţionează comunicatul de presă. 

Potrivit aceleiaşi surse, în ceea ce priveşte fuziunea dintre UMPR şi PMP, se precizează că în şedinţa de judecată de joi, 17 noiembrie, al doilea termen, Curtea de Apel Bucureşti nu a judecat pe fond nici contestaţiile făcute de cei 3 contestatari, nici hotărârea Conferinţei Naţionale Extraordinare a partidului din 1.11.2016, prin care s-a revocat hotărârea Conferinţei Naţionale Extraordinare din 20.07.2016 de fuziune cu PMP. 

Completul de judecată a analizat şi dezbătut dreptul unuia dintre cei trei contestatari de a participa la proces, în condiţiile în care nu s-a prezentat la prima instanţă. Dat fiind faptul că acesta a făcut recurs la ICCJ - la decizia Curţii de Apel Bucureşti din 3.11.2016, prin care nu i-a admis cererea de intrare în proces, Curtea de Apel a suspendat procesul până la motivarea sentinţei ICCJ în acest caz. 

'La Bucureşti, sediul UNPR ocupat ilegal în momentul de faţă de gruparea Steriu-Florescu (UNPR - PMP) trebuie să fie eliberat cât mai curând posibil şi pus la dispoziţia organizaţiei UNPR Bucureşti', se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.