Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul partidului UDMR, Marton Arpad, spune că s-a abţinut la votarea amendamentului privind abuzul în serviciu

marton arpad

Deputatul UDMR Marton Arpad, membru în Comisia specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, a declarat luni că s-a abţinut la votarea amendamentului privind abuzul în serviciu, dar a votat pentru întregul proiect, informează Agerpres.

"Noi ne-am abţinut, pentru că, având în vedere toată dezbaterea publică, suntem de părere că orice prag s-ar impune. Curtea Constituţională propune un prag, dar suntem convinşi că orice prag ar interveni, de un leu, cum s-ar zice, că 50 de bani se pot fura, ca atare. Un alt element - noi considerăm că doar atunci se impune considerarea unei fapte ca fiind abuz în serviciu când fapta respectivă nu se regăseşte în elementele constitutive ale altei fapte, adică nu pot să fac o faptă şi să fiu încărcat de parcă aş fi făcut două fapte. În cazul acesta noi ne-am abţinut, nici măcar nu considerăm că formularea dată este foarte clară, dar asta o vor decide judecătorii", a spus Marton Arpad la Parlament, întrebat cum a votat la amendamentul privind abuzul în serviciu din modificările Codului penal.

El a adăugat că pentru ca abuzul în serviciu să fie o infracţiune trebuie ca cineva să profite de el sau să prejudicieze pe cineva, persoană fizică sau juridică.

Vezi și: Dan Barna despre noul Cod Penal: 'Liviu Dragnea tocmai a fost dezincriminat'

"Ca atare, esenţa de bază se referă la ce prejudiciu şi cui aduce prejudiciu. În accepţiunea pe care o susţin foarte mulţi, orice semnătură dată de orice autoritate la orice nivel pe un singur contract câştigat conform unei licitaţii este o semnătură dată din care persoana respectivă - care execută o lucrare sau un serviciu public - este un profit pentru persoana fizică sau juridică respectivă. Deci, oricând, pentru orice semnătură, cineva poate fi târât în faţa instanţei. Din păcate, am constatat, au fost date de presă, au ajuns şi la biroul parlamentar, situaţii prin care tocmai astfel de semnături au fost considerate a fi abuz în funcţie, fără a se fi încălcat o lege. Punctul nostru de vedere se bazează pe ce am constatat din momentul în care legile macoviste au început să facă ravagii în această ţară", a afirmat el.

Marton Arpad a precizat că parlamentarii UDMR din Comisia pentru elaborarea legilor Justiţiei au votat pentru întregul proiect de modificare a Codului penal pentru că ei consideră "că toate deciziile CCR şi toate directivele europene trebuie să fie aplicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.