Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Pleşoianu, mesaj despre revocarea lui Augustin Lazăr: 'Să știți că o să vă apăr tot fizic!'

Liviu Pleșoianu

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu intervine în disputa referitoare la revocarea procurorului general Augustin Lazăr, după ce a apărut dilema în privinţa calităţii în care a sesizat instanţa pe acestă chestiune. Pleşoianu se arată dispus să îl apere pe Lazăr dacă se pune problemă unei "revocări fizice".

"Ăsta pretinde că nu știe dacă ministrul Justiției vrea revocarea sa ca Procuror General sau ca persoană fizică... Începe să semene cu Primarul General, care e convinsă că vrea Dragnea să o "elimine fizic".

Dragă domnule Lazăr, stați liniștit! Dacă vrea ministrul Toader revocarea dumneavoastră ca Procuror General, îl susțin 100%! Dacă vrea însă revocarea dumneavoastră fizică, să știți că o să vă apăr tot fizic!

Domnule Tudorel Toader, sper că nu v-ați gândit, domn'e, să-l suspendați #FIZIC pe domnul Lazăr (Augustin Lazăr, ca să nu apară neînțelegeri)! Nu e frumos și nici constituțional! Dezavuez! Vă rog să reveniți cu clarificările necesare: vreți sau nu revocarea persoanei fizice Lazăr???", scrie Pleşoianu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Remediile naturiste COMBINATE cu medicamente au efecte secundare grave /STUDIU

Curtea de Apel Bucureşti şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Alba Iulia de a judeca dosarul în care procurorul general Augustin Lazăr solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie. 

Decizia a fost luată miercuri de un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, care a admis o excepţie ridicată de avocatul lui Augustin Lazăr. 

În condiţiile în care şi Curtea de Apel Alba Iulia a decis anterior că nu are competenţa teritorială de a judeca acest proces, Instanţa supremă va lua o hotărâre finală în acest caz. 

Magistratul de la CAB a mai dispus miercuri sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de avocatul lui Augustin Lazăr. 

"Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 10, alin. 3 din Legea nr. 554/2004, în măsura în care se interpretează că persoana fizică ce ocupă o funcţie sau o demnitate publică nu poate fi titulara unei acţiuni în contencios-administrativ, întemeiate pe art. 1 şi 8, respectiv pe art. 10, alin. 3, teza I din Legea nr. 554/2004. Admite excepţia necompetenţei teritoriale. Declină competenţa de judecare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Alba Iulia. Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios-administrativ şi fiscal în vederea soluţionării conflictului. Definitivă", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti. 

Iniţial, Augustin Lazăr a deschis un proces împotriva Ministerului Justiţiei la Curtea de Apel Alba Iulia, însă această instanţă a stabilit că nu are competenţa teritorială de a judeca acest caz. CA Alba Iulia susţine că procesul trebuie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, în raza căreia îşi are sediul Parchetul General. 

Miercuri, avocatul care îl apără pe Lazăr a ridicat o excepţie privind competenţa Curţii de Apel Bucureşti de a judeca acest dosar şi a solicitat ca procesul să se întoarcă la Alba Iulia. 

"Acţiunea este formulată de către o persoană fizică, cu datele din cartea de identitate. Eu reprezint persoana fizică şi nu autoritatea procurorului general. Eu nu am fost angajat de un ordonator de credite. Curtea de Apel Alba Iulia trebuia să judece acest dosar. Augustin Lazăr a făcut plângerea ca persoană fizică", a explicat avocatul.

CITEȘTE ȘI: Dureri înșelătoare: Ascund boli în cu totul alte locuri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.