Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PMP Marius Paşcan: 'De Ziua Naţională, mai mult decât oricând, trebuie să spunem tare că Basarabia este pământ românesc'

Facebook.com
Marius Paşcan

Deputatul PMP Marius Paşcan a vorbit, în discursul ţinut în şedinţa solemnă a Parlamentului, despre obligaţia pe care românii o au de a nu uita că Basarabia este pământ românesc şi a salutat înfiinţarea unei Agenţii pentru Relaţia cu Republica Moldova la nivelul Guvernului României, anunță news.ro.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui Rareș Bogdan: ‘Le vom tăia’

"Avem datoria să nu uităm că ţara noastră nu este întreagă. Faţă de momentul pe care-l sărbătorim cu fiecare dată de 1 Decembrie, România a pierdut din trupul său sfânt partea dintre Prut şi Nistru. De Ziua Naţională, mai mult decât oricând, trebuie să spunem tare că Basarabia este pământ românesc şi fraţii noştri de peste Prut vorbesc, gândesc şi simt româneşte. Ar fi mare păcat ca într-un asemenea moment de concordie şi acalmie politică pentru cinstirea Zilei Naţionale să nu ne asumăm ca veritabil proiect de ţară reîntregirea naţională”, a afirmat Marius Paşcan.

Acesta a precizat că sunt două căi prin care s-ar putea face reunirea României cu Republica Moldova, una ar fi "un act politic al ambelor state prin care să-şi asume că sunt una şi aceeaşi ţară”, a doua cale fiind sprijinirea de către România a aderării României la Uniunea Europeană.

Citește și: Ministrul de Interne a văzut moartea cu ochii! Marcel Vela s-a prăbușit cu elicopterul

El a salutat disponibilitatea noului guvern român privind înfiinţarea unei Agenţii pentru Relaţia cu Republica Moldova, spunând că politicienii de la Bucureşti au datoria de a sprijini forţele politice pro-europene de la Chişinău.

Acesta a vorbit şi despre epurările pe criterii etnice la care sunt supuşi românii în unele zone, cum ar fi Valea Timocului, arătând că situaţia acestora trebuie să îi preocupe pe politicienii români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.