Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PMP Petru Movilă: 'Am solicitat o evaluare a achiziţiilor publice în pandemie'

petru movila

Transparenţa în achiziţiile publice este absolut necesară şi trebuie să fie un principiu fundamental de bază pentru funcţionarea statului, a declarat, luni, la dezbaterea de la ''Ora prim-ministrului'', deputatul PMP Petru Movilă, care a arătat că partidul său a fost primul care a solicitat o analiză a achiziţiilor din starea de urgenţă şi alertă, potrivit Agerpres.

"Astăzi, Camera Deputaţilor a pierdut din nou prilejul de a clarifica ce s-a întâmplat de când a început această perioadă, starea de urgenţă, pandemia şi de a nu transforma această necesitate pentru români, această dezbatere într-o acuză politică la nesfârşit între unii şi alţii care au fost la guvernare, care au fost în opoziţie. Cred că dezbaterile de astăzi, din punctul de vedere al PMP, trebuiau să cuprindă prezentarea unei situaţii cum a fost găsit sistemul de sănătate din România la începutul acestei pandemii", a afirmat Movilă, la dezbaterile din plenul Camerei pe tema achiziţiilor prin Unifarm, la care a participat premierul Ludovic Orban.

Movilă a spus că PMP a fost primul care a solicitat public analiza, evaluarea achiziţiilor făcute pe stare de urgenţă şi starea de alertă în sistemul de sănătate.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

"Am simţit că va urma o perioadă în care se vor întâmpla foarte multe lucruri în afara legii. Vedem clar că aşa se întâmplă, fie că vorbim de instituţii - Unifarm sau fie că vorbim de instituţii ale administraţiei publice locale. Vă reamintesc că la Iaşi, Consiliul Judeţean a luat bani de la drumuri, instituţii de cultură, de la asistenţă socială pentru a cumpăra un spital mobil pentru tratarea COVID-19 de peste 13 milioane de euro şi sunt 2 luni întârziere. De ce nu a venit acest spital?", a adăugat deputatul PMP.

El a susţinut că dezbaterile au rolul de a găsi soluţii, nu de "acuzaţii la nesfârşit".

"Din punctul de vedere al PMP, Comisia de anchetă privind achiziţiile în vreme de pandemie va arăta foarte clar cine a furat, cine a minţit, cine a încălcat legea, cine s-a îmbogăţit peste noapte şi va genera sesizări către instituţiile statului. Dezbaterea de astăzi, din punctul de vedere al PMP, nu a fost decât o gâlceavă politică, pentru că nu a adus nimic clarificator privind ceea ce s-a întâmplat. PMP spune că transparenţa în achiziţiile publice, în derularea acestor achiziţii, este absolut necesară şi trebuie să fie un principiu fundamental de bază pentru funcţionarea statului", a arătat Movilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.