Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL Antoneta Ioniță cere premierului OUG pentru o dată fixă la care studenții să susțină examenul de rezidențiat

antoneta ionita

Deputatul PNL Antoneta Ioniță a solicitat premierului Viorica Dăncilă să emită o ordonanță de urgență, la următoarea ședință de Guvern, pentru ca studenții la medicină să poată susține examenul de rezidențiat la o dată stabilită.

Citește și: Florin Cîțu nu se lasă! ”Credeau că mai au timp să ascundă jaful din banul public”

„Actuala guvernare se folosește, în această campanie electorală, până și de studenții de la Medicină. Există pârghii legale pentru ca examentul de rezidențiat să poată fi susținut la data stabilită. Guvernul poate emite o Ordonanță de Urgență pentru ca Ministerul Sănătății să organizeze, fără a avea nevoie și de acceptul Ministerului Educației, examenul de rezidențiat. În trei ani de guvernare, PSD a dat ordonanțe de urgență pe bandă rulantă doar ca să facă pe plac intereselor personale ale lui Liviu Dragnea, însă acum, când există cu adevărat o urgență, Guvernul nu ia nici o măsură”, a afirmat Antoneta Ioniță, printr-un comunicat de presă.

Deputatul PNL, membru în Comisia pentru sănătate, a adăugat că cere „premierului Viorica Dăncilă, cât și ministrului Sănătății, Sorina Pintea, ca la următoarea ședință de Guvern să ia măsurile legale și să ofere șansa studenților de a participa la examenul de rezidențiat”.

Citește și: Descindere în forță la Otopeni, după ce Klaus Iohannis a fost văzut urcând într-un avion privat

„Executivul nu se poate prevala de faptul că nu are la îndemână pârghiile legale. Le are! Faptul că Guvernul încă nu a găsit soluția arată nivelul scăzut de competență și de rea-voință ce caracterizează astăzi administrația centrală controlată de PSD. Soluții legale există, însă prim-ministrul Vorica Dăncilă, cât și ministrul Sănătății se fac că nu le văd. Această atitudine a Guvernului reprezintă încă un argument în plus că această moțiune de cenzură a Opoziției reprezintă cu adevărat o necesitate politică”, a conchis Ioniță.

Federația Asociațiilor Studenților la Medicină a solicitat autorităților să soluționeze criza examentului de rezidențiat și susținerea lui pentru data anunțată inițial, respectiv 17 noiembrie. Sursa citată mai arată că sunt necesare măsuri legale din partea instituțiilor statului, în contextul în care nu există un ministru al Educației care să poată aproba întreaga metodologie pentru examenul de rezidențiat.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.