Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL de Brăila Vasile Varga: 'Un buget al "ruşinii naţionale", nerealist, supraevaluat, de consum, şi nu de dezvoltare'

PNL

Deputatul PNL de Brăila Vasile Varga susţine, într-un comunicat de presă remis vineri, că a refuzat să voteze bugetul pe 2019 deoarece îl consideră a fi un buget al "ruşinii naţionale", nerealist, supraevaluat, de consum, şi nu de dezvoltare, care pune serioase piedici în modernizarea României, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

"Noi, liberalii, nu am girat propunerea actualului Guvern, după ce am constatat că avem de-a face cu un buget mincinos. Prima mare minciună pe care coaliţia majoritară a încercat să o impună a fost atunci când a vorbit despre un buget al investiţiilor. În realitate, bugetul pe 2019 este unul de consum, nu unul de dezvoltare. Să ne gândim doar la ceea ce se întâmplă în comunităţile locale, unde s-au transferat responsabilităţi noi, dar s-au tăiat fonduri. Să ne gândim doar ce se va întâmpla cu indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, copiii cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora şi, în general, cu tot ceea ce înseamnă asistenţa socială. Primăriile vor trebui să acopere acest important domeniu, dar nu au la dispoziţie alocări bugetare de la nivel central. Ce va presupune aceasta? Diminuarea bugetelor de investiţii. Asta se va reflecta direct în calitatea vieţii cetăţenilor: spitale, mediu, infrastructură, iluminat stradal, salubritate", a declarat Vasile Varga.

Liberalii brăileni consideră că bugetul este complet nerealist, câtă vreme a fost construit pe o prognoză "incorectă" şi "fals optimistă" a unei creşteri economice de 5,5% din PIB, în condiţiile în care Comisia Europeană a redus prognoza până la 3,8%, iar Banca Mondială, până la 3,5%, ceea ce, în opinia lor, demonstrează lipsa de responsabilitate a celor care au gândit construcţia bugetară.

"Bugetul României pentru 2019 trebuia să intre în execuţie la 1 ianuarie, trebuia trimis parlamentului din noiembrie 2018, dar incompetenţii care conduc România nu au fost capabili să-l construiască la timp. Va mai dura câteva săptămâni până când se va aproba bugetul judeţului Brăila şi, ulterior, bugetele oraşelor şi comunelor. Comunităţile locale sunt, practic, blocate, pentru că nu pot face plăţi decât în limita unui procent din cheltuielile anului trecut. În schimb, aceeaşi gaşcă PSD a propus mărirea subvenţiilor acordate partidelor politice de 28 de ori faţă de anul trecut, la colosala sumă de aproape 100 de milioane de euro, din care PSD ar fi urmat să primească jumătate. În final, suma a fost diminuată, dar tot PSD este principalul beneficiar al banilor publici, asta în timp ce în România nu există autostrăzi şi drumuri practicabile. Mai mult, prin actualul buget, preşedinţii consiliilor judeţene vor primi pentru echilibrare un procent de 30%, faţă de 18% anul trecut, ceea ce, în traducere liberă, înseamnă că primarii vor sta cu mâna întinsă la preşedintele de CJ, care se ştie bine că va da doar oamenilor de la PSD, nu şi primarilor din opoziţie", susţine preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Liberalii spun că au refuzat să voteze bugetul şi pentru că acesta este "populist" şi se tem că nu va putea fi executat, ceea ce va pune în pericol veniturile românilor, în special pe cele ale pensionarilor şi ale salariaţilor din sistemul public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.