Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PNL Ioan Cupșa avertizează: 'PSD nu dorește discutarea Codurilor penale în comisii pentru că vor un OUG'

Camera Deputatilor
Ioan Cupșa

Deputatul PNL Ioan Cupșa a declarat, miercuri, că PSD evită să convoace Comisiile specializate pentru dezbaterea și modificarea Codului penal și a celui de procedură penală pentru că vrea să le adopte direct Guvernul, printr-o ordonanță de urgență, informează Mediafax.

Citește și: Ludovic Orban apreciează retrimiterea bugetului în Parlament de către președintele Klaus Iohannis: 'E o decizie indispensabilă'

“Încă nu s-a discutat în Comisie, nu am fost convocați, drept urmare își doresc această OUG, iar faptul că nu se dezbate în Parlament este, considerând dânșii, un subterfugiu, un argument suficient pentru a da dânșii OUG. Parcă se leagă, nu? Este o explicație plauzibilă”, a afirmat Ioan Cupșa, miercuri, la Parlament.

Întrebat de ce nu au mai fost discutate Codurile penale în Parlamen, de mai bine de o lună, liberalul a răspuns că majoritatea parlamentară PSD-ALDE ar trebui întrebată “de ce nu-și doresc să dezbată, să existe o transparență în ceea ce privește adoptarea acestor amendamente și de ce își doresc o OUG”.

„Își doresc o OUG, pentru că, după cum bine știți, o astfel de OUG, indiferent cum va fi ea, chiar dacă va fi una care va conține elemente de neconstituționalitate crasă, ea are sensul unei norme de drept substanțial din dreptul penal. Înseamnă că, în momentul în care va intra în vigoare o astfel de OUG, chiar dacă ulterior, prin lege, această OUG nu va trece de Parlament, sau ulterior legea de aprobare va fi desființată de CCR, datorită efectelor pe care le produce, toți cei care sunt tovarășii acestui Guvern, respectiv ciracii domnului Dragnea vor beneficia de prevederile din acea OUG. Nu există altă explicație pe care eu să o găsesc și să o pot da astăzi”, a completat Cupșa.

Deputatul liberal susține că proiectele pentru cele două Coduri nu se află la Comisia specială pentru legile justiției, care nu s-a mai întrunit „de o bună bucată de vreme”.

La dezbaterile Parlamentului de marți pe moțiunea simplă a opoziției privind legile Justiției și revocarea ministrului Tudorel Toader, Florin Iordache l-a întrebat pe acesta când o să adopte o OUG pentru punerea în acord a articolelor declarate neconstituționale de CCR în Codul Penal și cel de Procedură Penală. Toader i-a dat replica lui Iordache, precizând că nu ministrul Justiției decide cu privire la oportunitatea adoptării Ordonanței pentru Codurile penale. Ministrul Justiției a subliniat totodată că proiectul este deja redactat și se află la minister.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.