Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Pro România Oana Vlăducă, despre situaţia din învăţământ: 'Decenţa ar obliga la demisie/demitere'

Facebook
pro romania

Deputatul Pro România Oana Vlăducă susţine, într-o declaraţie de presă transmisă marţi, că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a compromis dreptul la educaţie pentru mulţi elevi în timpul crizei sanitare şi a provocat "cea mai haotică perioadă din istoria sistemului de învăţământ", iar consecinţa ar trebui să fie demisia sau demiterea din funcţie.

"Ultimele două luni de zile au arătat ce înseamnă să abuzezi de numirea unor docili fără anvergură în funcţii-cheie. Ministrul Educaţiei, doamna Anisie, a fost pusă în Guvern de către domnul Orban cam la fel cum a fost pus domnul Orban premier. Căutaţi orice explicaţii doriţi, dar competenţa nu se va regăsi printre ele. Dacă ai un ministru incompetent, e grav. Dacă ai un ministru al Educaţiei incompetent, e tragic!", afirmă Oana Vlăducă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Parlamentarul adaugă că situaţia actuală din învăţământ bulversează atât elevii, cât şi părinţii şi cadrele didactice.

"Doamna Anisie a compromis dreptul la educaţie pentru mulţi elevi, pe perioada coronacrizei. Bâlbâieli, decizii fără argumente, declaraţii contradictorii, lipsă de înţelegere a riscurilor sistemului şi completă lipsă de viziune - toate au provocat cea mai haotică perioadă din istoria sistemului de învăţământ. Întrebaţi pe oricine - preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici, personal din învăţământ - şi vă vor răspunde cu revoltă pentru nesiguranţa din aceste luni", precizează deputatul de Dâmboviţa.

Oana Vlăducă apreciază că nu au fost comunicate în timp util scenariile şi măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de COVID-19.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

"Nu au fost comunicate nici măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali; nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare şi definitivat; nu au fost comunicate graficul şi modalitatea în care se vor da probele de aptitudini pentru admiterea în unităţile de învăţământ vocaţional; nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului şcolar; nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice (...); nu a fost implementat şi actualizat programul Euro 200, astfel încât toţi elevii să aibă la dispoziţie un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor", susţine deputatul Pro România.

În opinia sa, pentru situaţia existentă din învăţământ se impune o demisie sau o demitere.

"Pentru toate acestea şi pentru multe altele, decenţa ar obliga la demisie/demitere. Dacă ar mai fi vreo urmă de decenţă prin Palatul Victoria", afirmă Oana Vlăducă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.