Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD, Angel TÎLVĂR: Demersul Comisiei Europene demonstrează consecvență în apărarea drepturilor cetățenilor

Deputatul PSD, Angel TÎLVĂR, susține că demersul Comisiei Europene demonstrează consecvență în apărarea drepturilor cetățenilor săi, inclusiv ale românilor - referitor la sesizarea Curții Europene de Justiţie de către Comisia Europeană.

„Urmăresc îndeaproape acest subiect referitor la indexarea alocațiilor copiilor imigranților comunitari în Austria, încă din 2017, din faza dezbaterilor și am atras atenția asupra faptului că inițiativa Austriei contravine principiilor UE, accentuând necesitatea unei abordări conforme cu normele și valorile europene, întrucât politicile interne ale oricărui stat membru al Uniunii Europene nu trebuie să ducă la discriminări între cetăţenii europeni.

În octombrie 2018, când proiectul de lege a primit votul favorabil al legislativului austriac, mi-am exprimat speranța că abordarea europeană o să primeze și că se va renunța la astfel de măsuri restrictive.

Însă, eforturile nu au găsit ecoul scontat și, în ianuarie 2019, controversata legislaţie a intrat în vigoare în Austria. Așa cum am afimat și atunci, consider că acest mecanism de indexare nu este compatibil cu legislația UE.

Citește și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL

În toate demersurile, am subliniat, în mod constant, necesitatea respectării principiului egalitatii cetatenilor UE și al dreptului la libera circulatie.

Atunci când cetăţenii comunitari contribuie în acelaşi mod la un sistem de securitate socială ca şi lucrătorii locali, aceştia ar trebui să beneficieze de aceleaşi drepturi şi atunci când copiii lor locuiesc în străinătate.

Avansând cu procedura de sancționare a Austriei, Comisia Europeană demonstrează o poziție corectă și fermă, instituțiilor europene revenindu-le sarcina de a sancționa orice fel de diferenţieri primejdioase între cetăţenii europeni, precum și orice fel de inițiative care încalcă libertăţile fundamentale pe care s-a construit proiectul european”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.