Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Bogdan Diaconu cere ca România să nu mai sprijine Ucraina

ismail

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a propus astăzi schimbarea politicii României față de Ucraina din cauza încercării Kievului de ”a diminua numărul românilor din regiunea Cernăuți prin transformarea lor în carne de tun în zona de conflict din estul țării”. Diaconu, care este și vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, atrage atenția că ”în timp ce tinerii ucraineni sunt retrași din zona fierbinte și li se acordă statut de refugiați, tinerii români au primit ordin de recrutare în masă”.

Potrivit deputatului PSD, românii din Ucraina nu au obligația să apere statul ucrainean care le-a închis școlile și a făcut tot posibilul să-i asimileze, negându-le drepturile și identitatea, pentru ca acum să descopere că românii sunt totuși buni pentru ceva: pentru a fi uciși într-un război care nu le aparține. Mai mult, Diaconu acuză Kievul că ”egalează Rusia în cruzime și dovedește că nu e cu nimic mai bună decât Moscova”.

Citeste: Ucraina: Protestele romanilor anti-mobilizare, primesc atentie internationala/VIDEO

Deputatul PSD, care i-a vizitat pe românii din Ucraina la Ismail în urmă cu mai bine de o lună, cere acum autorităților române să intervină pe canale diplomatice protestând ”față de exterminarea românilor pregătită în laboratoarele Kievului”  și să fie pregătită ca, în cazul în care Ucraina nu renunță la planurile sale murdare, ”să protesteze la nivel european și internațional”.

Potrivit lui Diaconu, România a avut toată bunăvoința față de problemele prin care trece statul ucrainean, dar nu este tratată cu aceeași monedă și de aceea ”relația cu Ucraina trebuie să sufere o modificare radicală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.