Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Ciprian-Constantin Șerban denunţă lipsa de implicare a lui Klaus Iohannis în cazul Smicală

Ciprian Serban/ Facebook
Ciprian Serban

Deputatul PSD Ciprian-Constantin Șerban aminteşte că între prerogativele președintelui României, se află, conform articolului 80 din Constituție, funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate, o funcție care trebuie să îi unească pe români, nu să îi dezbine. "Nu doar că medierea a fost inexistentă în ultimii 5 ani, ci, mai mult, actualul președinte a acționat împotriva programelor și proiectelor pe care guvernarea PSD le-a inițiat și care au adus bunăstare românilor. Cetățenii cunosc aceste realități și vor vota în consecință", afirmă deputatul, într-un comunicat de presă.

Ciprian-Constantin Șerban menționează în continuare: ,,În lipsa oricărei realizări, candidatul PNL la funcția de președinte al României invocă implicarea sa în politica externă. Acest lucru se contrazice la primul și din nenumăratele exemple care se pot găsi. Ne uităm la cazul Cameliei Smicală, medicul originar din Piatra Neamț, care trăiește o dramă de nedescris și care a fost total ignorată de cel ce trebuia să depună eforturi pentru a-i clarifica situația. Oricine știe de doamna Smicală, ai cărei copii au fost luați de Serviciul Social, autoritatea finlandeză de protecție a copilului. Doamna doctor Smicală a fost nevoită să-și părăsească căminul din pricina numeroaselor abuzuri fizice la care a fost supusă de către soț. Reprezentantul României în politica externă prin excelență, președintele statului, nu a luat nicio inițiativă pentru a sprijini un cetățean român, o mamă aflată în suferință întrucât nu își are copiii aproape. Atitudinile de nepăsare și indiferență nu trebuie să fie acceptate când este vorba despre drepturile fundamentale ale cetățenilor români, oriunde s-ar afla aceștia. Au fost numeroase petiții, însă copiii nu au revenit lângă mama lor, întrucât președintele nu a fost și nu este preocupat de români, ci a fost preocupat de vacanțe, iar mai nou, de câștigarea cu orice preț a unui nou mandat.

Viitorul președinte trebuie să pună inimă în acțiunile sale pentru români. Suntem convinși că, prin Viorica Dăncilă, un președinte pentru care fiecare român contează, această dramă a familiei Smicală se va încheia. Copiii și-au exprimat de nenumărate ori dorința de a fi lângă mama lor și de a veni în țară și a locui alături de bunicii lor. Copiii, mama acestora și bunicii au transmis permanent solicitări autorităților de a beneficia, așa cum este normal, având și calitate de cetățeni români, de dispozițiile legilor naționale în vigoare (Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului; 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate), și ca atare să le fie garantat dreptul de a reveni în țară”.

Ciprian-Constantin Șerban conchide: ,,Nicio autoritate internațională și niciun om nu trebuie să gândească împotriva binelui unor copii și a liniștii unei mame. Măsurile de separare nu se justifică, și, înainte de toate, nu sunt creștinești și umane. O Românie normală înseamnă implicare pentru oameni, conștiință, simțământ românesc și dedicare pentru binele cetățenilor. Românii trebuie să se readune în jurul crezului românesc, dar acest lucru nu se poate realiza decât printr-un președinte pașnic, implicat și cu inimă pentru binele țării, nu infatuat și inexistent când trebuie să existe. România normală înseamnă să fim egali cu celelalte state europene, să nu existe dublu standard, să fim în spațiul Schengen, dar aceste lucruri le poate realiza doar un președinte care simte românește și se implică pentru o Românie puternică. Cei 5 ani de absenteism au fost suficienți. România are nevoie de o voce puternică și umană în demnitatea prezidențială care să apere cu ardoare interesele țării. România normală înseamnă ca oamenii să pună inimă în acțiunile lor pentru binele tuturor cetățenilor. România va fi normală când vor prima bunătatea și implicarea în funcția prezidențială. Viitorul președinte al României va fi Viorica Dăncilă, singurul candidat cu inimă, cumsecade, implicat, realist, care a guvernat eficient și cunoaște nevoile oamenilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.