Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Cristina Elena Dinu: Eroii şi martirii neamului românesc ne-au învățat lecția patriotismului

Facebook
Cristina Elena Dinu

 

Începând din 1920, Ziua Eroilor, se organizează în fiecare an, de Ziua Înălţării Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paşti. În această zi sfântă, în toate bisericile din ţară şi din străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă, pentru credinţă, dreptate, libertate, pentru apărarea ţării şi reîntregirea neamului românesc.

Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească. Totodată, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos - Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

În această zi sfântă pentru noi românii, suntem datori să aducem un omagiu de suflet eroilor, ostaşilor şi luptătorilor români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Eroii şi martirii acestui neam greu încercat, precum şi urmaşii lor care mai sunt încă în viaţă, mă refer la veteranii de război, ne-au învățat lecția patriotismului, precum şi faptul că iubirea de ţară se măsoară în luptă, prin sacrificiul și determinarea de a-ţi apăra patria atunci când este nevoie.

Suntem obligaţi să ne aducem aminte mereu de cei care s-au jertfit pentru libertatea românilor, iar prin faptele noastre de zi cu zi, să arătăm că sacrificiul lor nu a fost inutil!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Hristos s-a Înălțat!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.