Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Elena Dinu, despre măsurile sociale: Un pachet complex de măsuri destinat îmbunătățirii vieții românilor

arhiva personala
Elena Dinu

Partidul Social Democrat consideră că prioritatea principală a guvernării pentru perioada următoare o constituie sprijinul pe care statul trebuie să îl acorde românilor, în contextul acestor timpuri complicate. În acest sens, conducerea PSD dorește să impună în cadrul coaliției de guvernare și, ulterior, în Guvern, o serie de măsuri destinate populației, îndeosebi segmentelor celor mai vulnerabile, precum și a categoriilor care au avut mai mult de suferit în ultimii doi ani ai pandemiei.

Până acum, deja au fost identificate la nivelul Executivului finanțări din fonduri europene, respectiv alocarea unei sume de aproximativ 700 de milioane de euro pentru acordarea de vouchere pentru alimentele de bază.

Consider că este extrem de important ca românii să fie sprijiniți de stat, mai ales în contextul crizei prețurilor la energie, având în vedere că suportabilitatea facturilor din această perioadă este extrem de greu de susținut pentru un număr mare de familii. În această idee, PSD dorește și majorarea valorii nominale a tichetelor de masă, astfel încât oamenii să poată să își revină financiar cât mai repede posibil. Între celelalte propuneri discutate de PSD se numără și adoptarea unor decizii de diminuare a efectelor scumpirilor destinate agenților economici, una dintre acestea fiind deducerea accizei la carburanți pentru transportatori.

În același timp, PSD a inițiat pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”, care are o valoare de aproximativ 17,3 miliarde de lei, din care peste 7 miliarde sunt incluse în pachetul social aflat la dispoziția românilor cu posibilități reduse – venituri sub un anumit plafon, prețuri mici, familii monoparentale, etc.. Pregătirea acestui program a intrat în linie dreaptă, în prezent fiind în curs de identificare sursa de finanțare, pentru a fi sustenabil și aplicabil imediat, fără ca seria de crize suprapuse din acest an să afecteze prea mult bugetul de stat.

Una dintre variantele luate în calcul pentru găsirea fondurilor necesare îmbunătățirii vieții românilor este includerea pachetului „Sprijin pentru România” în exercițiul financiar al Comisiei Europene destinat țării noastre pentru perioada 2016-2020, având în vedere slaba absorbție din ultimii doi ani, mult sub media europeană. În urma discuțiilor, Comisia Europeană și-a dat deja acordul ca 7 miliarde necesare pachetului social, din cele 17,3 prevăzute în acest instrument de sprijin, să fie cuprinse în finanțările din bani europeni ce ni se cuvin și necheltuite în exercițiul financiar anterior.

În concluzie, PSD va finaliza în cel mai scurt timp posibil acest pachet de ajutor destinat populației, astfel încât măsurile să fie adopate urgent de Guvern și puse în aplicare cât mai rapid, pentru ca românii să poată trece cu bine peste această perioadă dificilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.