Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Elena Dinu: Guvernul PNL-USR a privat de educaţie sute de mii de elevi din toată ţara

arhiva personala
Elena Dinu

Haos, confuzie şi incertitudine. Sunt cuvintele de ordine când vine vorba despre cum gestionează actualul Guvern situaţia din Educaţie, în pandemie, acuză deputatul PSD Elena Dinu.

"Au bâjbâit şi s-au bâlbâit continuu, de un an şi mai bine, punând în pericol viitorul copiilor noştri. Au închis unităţile de învăţământ, atunci când alte state au considerat că elevii trebuie să meargă la şcoală. La presiunea opiniei publice, au redeschis şcolile, culmea, când rata infectării era mai mare decât atunci când le-au închis prima dată. Asta, doar ca să le închidă din nou, rând pe rând, la scurt timp. Au „decretat” 5 săptămâni de vacanţă forţată, dar NU au folosit timpul respectiv ca să găsească cele mai bune soluţii pentru reînceperea şcolii în siguranţă, acum, în luna mai.

Cei responsabili, atât ministrul Educaţiei, cât şi cel al Sănătăţii, nu au făcut altceva decât să se contrazică permanent şi să ridice din umeri când le-au fost adresate întrebări esenţiale. Au lăsat luni întregi sute de mii de elevi fără acces la şcoala online, nealocând fondurile promise pentru tablete şi Internet. Cum vor recupera aceşti copii şi tineri atâtea ore pierdute, la toate materiile, mulţi dintre ei fiind în anii terminali? Cine va răspunde pentru rezultatele ce vor fi înregistrate la examenele din vară?

Cum este posibil ca, abia acum, guvernanţii să îşi dea seama cât de prost au gestionat totul, permiţând - în penultima lună de şcoală - învățământul față în față pentru clasele din ciclul primar, deşi PSD a cerut acest lucru încă de anul trecut, când incidenţa era chiar mai mică?

Când PSD le propunea asta, în România erau peste 2.700 de localități în scenariul verde. Acum, sunt mai puțin de 1.800 de localități în scenariul verde. Aşadar, dacă astăzi au acceptat această decizie, nu au niciun argument epidemiologic care să justifice faptul că până acum au obligat elevii din clasele I-IV să facă școală în regim online!

PNL-USR nu au făcut altceva decât să priveze de educaţie sute de mii de elevi din toată ţara. Iar şcoala a reînceput, săptămâna trecută, în acelaşi haos generalizat.

În ciuda celor 5 săptămâni de vacanţă forţată, USR şi PNL au arătat din nou că nu sunt în stare să ofere o soluție nici pentru testarea rapidă, non-invazivă, a elevilor.

Demersurile făcute de ministrul Câmpeanu către ministerul Sănătăți se lovesc și acum de aceeași poziție rigidă și inexplicabilă a noului ministru al Sănătății, numit de USR, care pare să fi preluat exact poziția ministrului Voiculescu, demis pentru incompetență și prostie.

Aşadar, nici acum nu știm cum se vor face în continuare testele în școli și nici cum se va proceda în momentul în care vor apărea cazuri de infectare în rândul elevilor.

Este posibil să o luăm de la capăt şi să avem, rând pe rând, şcoli închise iarăşi. Grav este pentru toţi copiii şi tinerii, însă vor suferi mai ales elevii din anii terminali, care ar trebui să fie acum în plin proces de pregătire pentru Examenele Naţionale, respectiv Bacalaureat.

Mai sunt doar 5 săptămâni până la finalul anului şcolar, iar aceşti elevi au pierdut 8 luni. Realizează, oare, careva din frăţia PNL-USR ce înseamnă acest lucru şi cât de gravă este situaţia?

Va avea vreunul dintre miniştrii responsabili demnitatea să îşi asume ceea ce se va întâmpla în lunile următoare? Din păcate, sigur NU şi, ca întotdeauna, vor da vina unii pe ceilalţi, pe PSD, dar mai ales, pe români!", transmite social - democrata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.