Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Giurgiu Cristina-Elena Dinu: 'Decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României va fi votat de parlamentarii PSD'

Facebook
Cristina Elena Dinu

Deputatul PSD Giurgiu Cristina-Elena Dinu, a anunțat, printr-un comunicat de presă, că decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României va fi votat de parlamentarii PSD.

„Partidul Social Democrat a luat act de anunțul președintelui României privind emiterea decretului privind instituirea stării de urgență. PSD este un partid responsabil și am demonstrat deja acest lucru la învestirea de urgență a unui guvern cu puteri depline, punând capăt crizei politice provocate de PNL.

Mă bucur să constat că președintele a apreciat măsurile economice și sociale propuse de PSD și le-a preluat în decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul țării pentru viitoarele 30 de zile.

În condițiile în care PNL a luat deja măsura liberalizării prețurilor la gaze și electricitate, ceea ce ar fi condus la explozia facturilor la utilități începând cu 1 iulie, plafonarea prețului la utilități, propusă de PSD, este mai mult decât necesară, în condițiile actuale.

Totuși, consider că nu este corect ca această plafonare să fie făcută la nivelul prețului mediu din ultimele trei luni. Prețurile la utilități trebuie lăsate să scadă și mai mult decât media ultimelor trei luni, dacă prețurile petrol, gaze și energie coboară pe piețele externe, așa cum de altfel se și întâmplă deja.

Citește și: Angajații de la Ford intră în șomaj tehnic: peste 6000 de oameni vor primi salarii mai mici

În ceea ce privește măsurile preconizate pentru sistemul sanitar, atrag atenția că este nevoie de criterii clare pentru angajare, Guvernul nu poate lua pur și simplu oameni de pe stradă și să-i angajeze”, se arată într-un comunicat de presă al deputatei PSD, Cristina Dinu.

Cristina Dinu a punctat că PSD va urmări în fiecare zi ca toate măsurile economice anunțate de Klaus Iohannis să corespundă integral stării de urgență și să fie adoptate de guvernul Orban, și, îndeosebi, punerea lor în aplicare.

„Solicităm ca măsurile de sprijin pentru firme, companii și societăți să fie făcute transparent și nu pe criterii clientelare, iar achizițiile directe să fie publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, atât lista firmelor, cât și contractele pentru achizițiile directe.

PSD va fi foarte atent ca restrângerile de drepturi fundamentale prevăzute în decretul prezidențial să nu depășească limitele date de situația actuală în care ne aflăm.

Accesul oamenilor la informații reale și corecte nu este negociabil pentru PSD.

Din punct de vedere procedural, parlamentarii PSD vor respecta Constituția în ceea ce privește aprobarea decretului de instituirea stării de urgență, urmând ca joi să aibă loc ședința online comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru votarea decretului de încuviințare a stării de urgență pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr.195/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.212/16.03.2020”, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.