Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: 'Executivul PNL nu a luat măsuri concrete de susținere a familiilor'

arhiva personala
Elena Dinu

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, susține că Executivul PNL nu a luat măsuri concrete de susținere a familiilor.

Citește și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL

„Ziua Internaţională a Familiei este sărbătorită pe întreaga planetă în data de 15 mai, începând cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituţia numită „familie”.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, idee susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial şi Ziua familiei române.

Familiile sunt numite nucleul de bază a societăţii, deoarece ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt cei petrecuţi în căminele noastre.

Fiecare familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât ar fi ideal ca Ziua Familiei să fie un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi a ne petrece mai mult timp împreună cu familiile noastre. Acest fapt s-a și întâmplat în ultimele două luni de stare de urgență, însă din cauza impunerilor și restricțiilor generate de situația epidemiologică a pandemiei.

În ultimii ani, Guvernul PSD a corectat o serie de inadvertențe legislative în ceea ce privește sprijinirea familiilor, discriminarea femeilor și nerespectarea drepturilor copiilor. Astfel, au fost adoptate măsuri concrete de susținere a familiilor, între care amintesc acordarea unei indemnizații lunare pentru creșterea copilului cel puțin egală cu cea primită pentru copilul anterior, în cazul în care mamele nasc alt copil în interval de un an de la finalizarea concediului maternal, contul de economii „Junior Centenar”, precum și dublarea alocațiilor copiilor.

Din păcate, aceste stimulente pozitive au fost amânate sau chiar eliminate de către noii guvernanți, care au demonstrat că nu pun niciun preț pe susținerea și dezvoltarea armonioasă a familiilor din România. Mai mult, în ultimele două luni, guvernul nu a fost în stare să ia acele decizii de sprijin absolut necesare asigurării unui trai decent, disponibilizările în masă și intrarea a milioane de oameni în șomaj conducând la o situație disperată în care se află acum familiile românilor

La Mulți Ani tuturor familiilor din România!”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului  PSD Cristina-Elena DINU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.