Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: 'Guvernul liberal este total depășit în gestionarea crizei pandemiei cu COVID-19'

arhiva personala
Elena Dinu

După ce și-a recunoscut inițial greșeala, prin retragerea Ordonanței de Urgență privind amânarea ratelor la bănci, Guvernul a publicat până la urmă actul normativ în Monitorul Oficial, însă neclaritățile inițiale au rămas valabile. Pasul înapoi a lui Orban și Cîțu a fost determinat de corul criticilor publice care reclamau favorizarea băncilor, prin perceperea de dobânzii la dobândă!

PSD va corecta însă din punct de vedere legislativ acest act normativ al Executivului, deoarece proiectul nostru prevede amânarea fără dobânzi și penalități a împrumuturilor contractate de populație și de societățile comerciale.

Bâlbâielile Guvernului liberal nu se opresc însă aici. Un alt exemplu nefast este riscul de a se bloca total aprovizionarea României, prin prevederile cuprinse în Ordonanţa Militară nr. 4/29 martie a.c., prin care se dispune impunerea carantinei de 14 zile a TUTUTOR șoferilor de TIR, indiferent că au ori nu simptome de îmbolnăvire! „Articolul 4(1): La intrarea în țară, pentru protejarea propriilor familii, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse”, se arată în document.

În opinia mea, această prevedere este extrem de periculoasă și ar putea să paralizeze total, în cel mai scurt timp, întregul flux al transportului internațional de mărfuri destinat României, inclusiv al alimentelor. Mai mult, decizia Guvernului contravine reglementărilor Uniunii Europene. Comisia Europeană a cerut în mod expres ca „Un șofer de TIR care va intra în vamă nu ar trebui să fie controlat mai mult de 15 minute, nu se va da jos din cabină, i se va lua doar temperatura, nu va fi obligat să prezinte alte dovezi medicale privind starea sa de sănătate”. De asemenea, Comisia Europeană recomandă ca timpii de odihnă obligatorii să fie suspendați. În consecință, transportatorii nu pot fi opriți sau carantinați după bunul plac al lui Orban, iar procedurile vamale se recomandă să fie făcute doar într-un singur punct de frontieră.

Consider că o altă măsură lovită de nulitate și, practic, imposibil de aplicat, este plafonarea prețului la utilități decisă de guvernul PNL! Este o decizie efectiv luată degeaba, deoarece oamenii rămași fără venituri din cauza crizei sociale și economice actuale NU ÎȘI VOR MAI PUTEA PLĂTI UTILITĂȚILE, indiferent de valoarea acestora. Singura soluție reală este ce propusă de PSD, respectiv amânarea plăților la utilități cu cel puțin 3 luni, fără niciun cost suplimentar, și reeșalonarea la plată pe 12 luni după ce situația revine la normal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.