Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PSD, Violeta Răduț: 'Alocațiile pentru copii urmează să fie dublate la inițiativa PSD. PNL nu e de acord'

Violeta Răduț

Dublarea alocațiile pentru copii a trecut de votul final al Parlamentului în baza unui amendament al social-democraților, a scris, pe Facebook, deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț, adăugând că acesta măsură benefică pentru părinți a trecut de Legislativ în ciuda împotrivirii din partea USR și PNL.

„Alocațiile pentru copii urmează să fie dublate, conform unui amendament PSD pe care l-am aprobat ieri în Comisia pentru muncă, iar astăzi, în plenul Camerei Deputaților, proiectul de lege a fost adoptat, deși deputații liberali au cerut retrimiterea la comisie. Cererea PNL a fost respinsă, astfel că măsura creșterii alocațiilor pentru copii urmează să intre în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care se publică în Monitorul Oficial.

Despre poziționarea liberalilor, pot spune că este cel puțin contradictorie. Nu cu mult timp în urmă, țipau ca din gură din șarpe că PSD distruge țara, că PSD nu vrea să mărească alocațiile copiilor și că practică “un dispreț total față de așteptările românilor”. Acum, când PSD a inițiat tocmai o măsură pe care o așteaptă milioane de români, PNL nu mai e la fel de vocal. De fapt, vociferează, dar total împotriva a ceea ce susțineau atunci când erau în opoziție. Acum, PNL nu e de acord cu mărirea alocațiilor, altfel ce semnificație să aibă încercarea lor de a întoarce proiectul de lege la comisii? Ce înseamnă faptul că, la votul electronic, deputații PNL nu au introdus cartelele de vot în dispozitivele electronice, iar cei de la USR s-au abținut?”, se arată pe pagina de Facebook a Violetiei Răduț.

Citește și: Cum vrea Dacian Cioloș să îl blocheaze pe Nicușor Dan să candideze la primăria Capitalei

Social-democrata a punctat că pentru copiii între 2 și 18 ani alocația va fi de 300 lei, iar pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (3 ani în cazul copilului cu handicap) alocația va fi de 600 de lei.

„Cu toate acestea, deputații PSD au reușit să aprobe proiectul de lege, astfel încât copiii între 2 și 18 ani să beneficieze de o alocație de 300 lei, copiii cu vârsta de până la 2 ani (3 ani în cazul copilului cu handicap) vor avea 600 de lei, respectiv 600 lei pentru cei între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Rămâne de văzut cât de repede se va mișca președintele Iohannis cu promulgarea legii, astfel încât ea să fie aplicabilă din ianuarie 2020.

Rămâne de văzut și cine este acum atât de cinic “încât să ia banii de la gura copiilor” (așa cum PNL acuza cu ceva vreme în urmă)”, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.