Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Titi Holban facut scapat. A fost respinsa solicitarea DNA

titi holban
Procurorii DNA cerusera incuviintarea arestarii dupa ce au inceput urmarirea penala pe numele lui pe motiv de mita solicitata pentru a aranja niste numiri in cadrul ANAF. *******

Deputatul UNPR Titi Holban este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anchetatorii îl acuză de trafic de influenţă şi de luare de mită. Din probele aflate la dosar reiese că demnitarul cerea între 5000 şi 10.000 de euro de la oameni de afaceri, pentru ca firmele lor să fie ferite de controalele inspectorilor Fiscului. El a fost chemat la DNA unde i-au fost prezentate acuzaţiile. La ieşirea de la audieri a evitat să dea declaraţii.

Titi Holban, aflat la cel de-al doilea mandat, reprezintă în Parlament alegătorii din Buzău. Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine o casă, un apartament şi bijuterii în valoare de 10.000 de euro. Deputatul a trecut recent la Grupul UNPR. Până în martie a fost membru al Partidului Naţional Liberal.

Iata ce comunica DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de inculpatul HOLBAN TITI, deputat în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a reieşit că, în cauză, există probe şi date din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi a acceptat promisiunea unui denunţător că, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv, în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre  Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie.

Inculpatului HOLBAN TITI i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că  punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.