Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Tudor Polak îi dă lecții ministrului Muncii: Retragerea sprijinului statului în acest moment tensionat este o măsură pe care noi nu o vom accepta

facebook.com
Tudor Polak

Deputatul PNL Tudor Polak critică dur decizia ministrului Muncii de a nu mai sprijini angajatorii ai căror angajați se află în șomaj tehnic odată cu încetarea Stării de alertă pe teritoriul României. El susține că în aceste momente tensionate atât în plan intern cât și extern statul are datoria de a avea grijă de contribuabilii săi:

”Ministerul Muncii nu trebuie să lase angajații și angajatorii români descoperiți într-un moment critic din punct de vedere economic.

Marius Budăi a declarat recent că odată cu încheierea stării de alertă, statul nu va mai sprijini angajatorii ai căror angajați se află în şomaj tehnic, iar programul de muncă flexibilă (kurzarbeit) se va încheia în următoarele 3 luni.

Raționamentul din spatele acestei decizii este imposibil de înțeles în contextul geo-politic actual şi al crizei energetice cu care ne confruntăm.

Munca flexibilă (kurzarbeit) a avut din 2020 încoace un impact extrem de pozitiv asupra pieței muncii din România și a salvat sute de mii de locuri de muncă.

Retragerea sprijinului statului în acest moment tensionat este o măsură pe care noi nu o vom accepta.

Putem anticipa cu toții că actuala criză energetică, dublată de situația politică din apropierea României, vor aduce dificultăți la nivelul lanțurilor de aprovizionare, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale este dator să se asigure că cetățenii români vor avea un loc de muncă indiferent de situație.

Domnul ministru Marius Budăi are responsabilitatea de a sprijini piața muncii şi de a uşura povara pusă pe angajatori pentru o perioadă îndelungată, în care piața muncii a suferit schimbări substanțiale.

Personal, aştept ca în cel mult două săptămâni, Ministerul Muncii şi al Solidarității Sociale să inițieze un act normativ prin care munca flexibilă (kurzarbeit) să se prelungească până la finalul anului 2022, timp în care angajatorii români vor reuşi să se echilibreze financiar.

Dacă aceast act normativ nu va apărea în timp util, ne vom ocupa de această situație în Parlament, în regim de prioritate.

Ridicarea stării de alertă nu este echivalentul rezolvării tuturor problemelor românilor. Piața muncii este încă vulnerabilă în urma celor aproape doi ani de restricții, iar datoria noastră este să ne asigurăm că revenirea la normalitate se va face treptat, fără a împovăra suplimentar angajatorii şi angajații români.

Despre responsabilitate este vorba. Suntem alături de români indiferent dacă ei își desfășoară activitatea în sistemul public sau cel privat!”, susține deputatul într-o postare pe pagina sa de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.