Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Giurgiu, deputat USR: 'ANSVSA să stabilească provenienţa păsărilor de la ferma din Ungheni cu gripă aviară'

Rospotrebnadzor
gripa aviara

Deputatul USR de Mureş Adrian Giurgiu i-a solicitat, miercuri, ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, să comunice dacă ANSVSA a stabilit care este societatea comercială de unde au fost furnizaţi puii care au provocat infectarea fermei din oraşul Ungheni cu virusul gripei aviare.

"Gripa aviară se extinde cu repeziciune, după apariţia primului focar la o fermă din oraşul Ungheni, judeţul Mureş. Deşi anchetele epidemiologice sunt în plină desfăşurare, un singur nou focar a fost descoperit într-o gospodărie din localitatea Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita, unde zeci de păsări au murit, stabilindu-se că au fost infectate. Ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare, mii de păsări din ferma din Ungheni fiind incinerate, iar unitatea a fost închisă. Totodată a fost interzis comerţul ambulant cu păsări vii pentru o lună, în toată ţara. Având în vedere această situaţie periculoasă în ceea ce priveşte securitatea alimentară a populaţiei, vă rog să îmi răspundeţi, domnule ministru: A stabilit până acum ANSVSA societatea comercială de unde au fost furnizaţi puii care au provocat infectarea fermei din Ungheni cu virusul gripei aviare?", a arătat deputatul Adrian Giurgiu, într-o scrisoare adresată, miercuri, ministrului Agriculturii, potrivit agerpres.ro.

Parlamentarul a spus că a mai solicitat MADR să-i comunice care este provenienţa reală a păsărilor comercializate de furnizorul fermei din judeţul Mureş unde a apărut gripa aviară şi dacă acel furnizor a mai fost implicat în activităţi ilegale în domeniul creşterii şi comercializării puilor.

De asemenea, deputatul USR Mureş a mai cerut MADR să îi comunice măsurile dispuse până acum de către autorităţile din subordine împotriva fermei din Mureş şi a furnizorului acesteia, în ce stadiu se află anchetele epidemiologice, cum este afectată industria producătoare de carne de pasăre de focarele de gripă aviară apărute în ultimele zile şi ce măsuri vor fi dispuse la nivel naţional pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.