Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu solicită demiterea şefului Unifarm, Adrian Ionel

emanuel ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu îi solicită ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să îl demită din funcţie pe şeful Unifarm, Adrian Ionel, susţinând că acesta este cercetat de DNA pentru că ar livrat în spitale măşti pentru zugravi ca fiind măşti medicale FFP2.

"USR a votat în Parlament pentru acordarea în mod gratuit de măşti populaţiei vulnerabile, care nu îşi permite să îşi cumpere măşti de protecţie în această perioadă, dar cere transparenţă în procesul de achiziţie, care se realizează prin firma Unifarm, ce a intrat în vizorul DNA. Emanuel Ungureanu, deputat USR, îi solicită ministrului Nelu Tătaru să-l demită pe Adrian Ionel, şeful Unifarm, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, pentru că a livrat în spitale măşti pentru zugravi ca fiind măşti medicale FFP2", reise dintr-un comunicat transmis de USR, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Pe 10 iunie, atunci când deputaţii au adoptat proiectul de lege în baza căruia anumite categorii de persoane vor primi gratuit un set de 30 de măşti de protecţie lunar, deputatul Emanuel Ungureanu a prezentat, în şedinţa de plen, o mască de protecţie achiziţionată prin Unifarm, despre care a susţinut că "este o porcărie" care a fost "vândută în mai multe spitale fără certificat de conformitate".

"Ceea ce vedeţi este o mască cumpărată prin Unifarm, o mare porcărie, care a fost vândută în mai multe spitale ca fiind mască FFP2 şi de fapt este o porcărie care a venit fără certificat de conformitate. Faptul că Ministerul Sănătăţii lucrează cu Unifarm în continuare şi vrea să achiziţioneze această cantitate foarte mare de măşti fără să se specifice dacă aceste standarde europene înseamnă măşti medicale sau non-medicale (...) în condiţiile în care Unifarm este cercetat de către DNA pentru o fraudă de milioane de euro cu măşti neconforme, ce încredere putem să avem noi?", a întrebat Ungureanu.

El a cerut ca la conducerea Unifarm să fie numit "un om competent", iar achiziţia de măşti să se realizeze în mod transparent, "cu un traseu foarte clar al firmelor care se înscriu" la licitaţie.

Citește și: Decizia care naște extrem de multe suspiciuni! Anunțul făcut de Grupul de Comunicare Strategică

"Putem să cumpărăm măşti de la oameni serioşi, nu de la interlopi? Asta a făcut Unifarm. Este o dovadă de iresponsabilitate să foloseşti o instituţie cercetată de DNA pentru a cumpăra măşti, în condiţiile în care acest tip de mască a fost vândută în spitale ca fiind FFP2, fără certificate de conformitate, în condiţiile în care erau măşti non-medicale: măşti gândite pentru zugravi. Ce tip de măşti o să împărţim populaţiei? Nişte porcării sau lucruri de calitate? Astea sunt întrebări la care aşteptăm răspuns urgent din partea Ministerului Sănătăţii, care trebuie să se gândească de două ori de ce îl ţin în funcţie pe Adrian Ionel, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în aceste zile", a mai spus deputatul.

Vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, Emanuel Ungureanu, s-a prezentat, pe 3 iunie, la DNA pentru a oferi detalii într-un dosar care vizează achiziţii de materiale de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus realizate de Unifarm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.