Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR Mihai Botez: 'Autorităţile locale trebuie să faciliteze accesul vasluienilor la plăţile online'

vasluiazi.ro
Mihai Botez

Deputatul Mihai Botez (USR) a declarat, luni, că autorităţile locale trebuie să faciliteze accesul cetăţenilor la plăţile online.

Parlamentarul a subliniat într-un comunicat de presă că, potrivit Legii 128/2022 propuse de USR, începând cu data de 5 mai 2022 se scurge termenul de şase luni de la care autorităţile locale au obligaţia de a implementa mijloacele de plată electronice şi online, potrivit Agerpres.ro.

"Odată cu adoptarea şi promulgarea legii, autorităţile locale trebuie să depună eforturi pentru a facilita posibilitatea vasluienilor de a plăti online taxele, impozitele şi alte datorii într-un format facil şi convenabil. O parte din consilierii locali USR au depus deja proiecte de hotărâre acolo unde au fost aleşi, iar eu îi încurajez pe toţi reprezentanţii de la toate partidele să accelereze acest proces", a afirmat Mihai Botez.

Deputatul a menţionat că procedura de înrolare în sistemul ghiseul.ro sau alte platforme de plăţi online era una opţională până de curând, însă legea promulgată pe 5 mai elimină caracterul opţional şi înlesneşte accesul la mijloace facile de plată. El a atras, totodată, atenţia cu privire la faptul că doar un sfert dintre primăriile din judeţul Vaslui sunt înrolate în sistemul electronic de plată.

"Scopul legii a fost acela de a lărgi posibilitatea de a plăti, nu de a o restrânge pentru cineva. În acest moment, doar 21 de UAT-uri din 86 din judeţul Vaslui sunt înrolate în sistemul electronic de plată. Nu mai departe de sfârşitul anului, trebuie să ajungem la o acoperire de 100%. De aceea, invitaţia mea către primari şi reprezentanţii autorităţilor locale este să mă contacteze, iar în limita resurselor disponibile, voi face tot posibilul să îi ajut", a transmis Botez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.