Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR PLUS Cătălin Drulă susţine că Ludovic Orban trebuie să fie 'credibil, o figură neuzată şi competent'

catalin drula

Deputatul Alianţei USR PLUS de Timiş, Cătălin Drulă, care a câştigat un nou mandat în Cameră, a declarat, luni, că formaţiunea sa este deschisă negocierilor de a face o majoritate parlamentară cu orice partid, în afara PSD şi a "partidului naţionalist" AUR, iar pentru funcţia de premier crede că este important pentru România ca acesta să fie "credibil, o figură care să nu fie uzată, competent" şi care să poată implementa programul de guvernare propus.

"USR PLUS este gata de guvernare. (...) Premierul trebuie să fie o figură credibilă şi acceptată de ambele partide. (...) Cred că cei care au sub-performat şi au lăsat majoritatea aceasta (de dreapta, n.r.) puţin mai fragilă decât putea fi, ar trebui să-şi asume acest lucru. (...) Doar PSD şi AUR, naţionalist, sunt cele două cu care nu vom face alianţă. Despre majoritate, pe simularea noastră, PNL, USR PLUS şi UDMR au 242 de parlamentari la care se adaugă probabil o parte din cei 17 parlamentari ai minorităţilor naţionale. Iar majoritatea în Parlament este de 233", a spus Drulă, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

Întrebat de jurnalişti dacă actualul şef al Guvernului, Ludovic Orban, este o opţiune viabilă de premier pentru USR PLUS, Drulă a afirmat că mai degrabă electoratul ar trebui să fie întrebat în acest sens.

"Cred că mai degrabă electoratul ar trebui să-l întrebăm dacă (Ludovic Orban, n.r.) este opţiunea viabilă, iar rezultatul de ieri înclină spre varianta nu. Discuţiile sunt deschise şi nu vreau să anticipez (...). Este important ca România să aibă un premier credibil, o figură care să nu fie uzată, un om competent, care să poată implementa programul de guvernare", a punctat deputatul USR.

Întrebat, de asemenea, de presă, în legătură cu vocile din partid care cer demisia lui Dan Barna, după scorul obţinut în parlamentarele de duminică, Drulă a comentat că USR este un partid dinamic, cu multe opinii.

"Nu cred că cei doi copreşedinţi ai Alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, ar trebui să se dea la o parte în acest moment, când noi suntem un partid pregătit, pe cale să intrăm la guvernare. Este un obiectiv pe care l-am avut patru ani şi cred că ar fi complet lipsit de sens şi contraproductiv ca liderii noştri care adus USR PLUS la un scor dublu în parlament, 80 de parlamentari, să fie daţi la o parte", a explicat Cătălin Drulă.

Citește și: George Simion reacționează la atacul lui Kelemen Hunor: Avem candidați etnici maghiari în AUR, dar UDMR nu își are locul în Parlamentul României

Parlamentarul USR Nicu Fălcoi, care în prezent este senator şi în urma alegerilor va intra în Camera Deputaţilor, a declarat că speră ca încă de la începutul noii legislaturi Comisia de Cod electoral să se înfiinţeze la nivelul Parlamentului "pentru a aduce modificările strict necesare desfăşurării întregului proces electoral în condiţii mult mai bune şi să nu mai avem parte de astfel de anomalii". El s-a referit la faptul că prin redistribuire PSD Timiş va câştiga un al doilea senator, deşi a avut un scor inferior celui al USR PLUS, în timp ce Alianţa rămâne cu doar un senator.

În Timiş, USR PLUS a obţinut 29%, urmată de PNL cu 24% şi PSD cu 19% pe judeţ, iar pe Timişoara are 41%, un scor mai mare decât al celorlalte două formaţiuni cumulat.

Viitorii parlamentari ai USR PLUS de Timiş vor fi senatorul Raoul Trifan şi deputaţii Cătălin Drulă, Daniel Toda şi Nicu Fălcoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.