Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul USR tras de urechi de 'deputatul K1' depune plângere: 'Daniel Ghiţă m-a agresat fizic'

Inquam Photos / George Calin
daniel ghita

Deputatul USR Sebastian Cernic a depus o sesizare la conducerea forului legislativ împotriva social-democratului Daniel Ghiţă, fost luptător K1, pe motiv că acesta l-a agresat fizic şi verbal în Parlament în data de 19 decembrie, conform Agerpres.

„Pe data de 19 decembrie, în timpul desfăşurării lucrărilor plenului comun ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, domnul deputat Daniel Ghiţă m-a agresat fizic, apucându-mă cu degetele de ureche. Aceste manifestări sunt suficiente pentru a atrage dezaprobarea publică, fiind deopotrivă de natură a prejudicia solemnitatea instituţiei Parlamentului şi a onoarei deputaţilor, doresc să aduc în atenţia dumneavoastră că domnul deputat Daniel Ghiţă a înţeles că continue comportamentul nedemn, adresându-mi-se într-o manieră injurioasă şi calomnioasă prin utilizarea apelativului trădător", se arată în sesizarea depusă de Cernic.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să trimită sesizarea Comisiei juridice pentru un punct de vedere.

Potrivit deputatului USR, Daniel Ghiță a încălcat dispoziţiile articolului 40 din regulament, prin utilizarea violenţei fizice, violenţei verbale, constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui deputat, senator sau alt demnitar.

Cernic mai susţine că Daniel Ghiţă a încălcat şi dispoziţiile articolului 14, alineatul 1 din Statutul deputaţilor şi senatorilor privind normele de conduită civilizată, de curtoazie şi de disciplină parlamentară.

Deputatul USR a solicitat constatarea şi sancţionarea abaterilor disciplinare săvârşite de Daniel Ghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.