Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Vasilică Toma îi cere ministrului Transporturilor explicații cu privire la anunțata reformă a sistemului de taxare din transporturi

arhiva personala
Vasilica Toma

Deputatul Vasilică Toma îi cere ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, prin intermediul unei interpelări să vină cu explicații publice cu privire la intenția sa de a reforma sistemul de taxere în transporturile din România.

El îi aduce aminte ministrului că în campania electorală susținea că nu trebuie umblat la taxe pentru că după ce că nu avem o rețea adecvată nu are rost să taxăm ceva ce e prost sau nu există:

”INTERPELARE

Adresată: Ministerului Transporturilor și Infrastructurii

Ministrului Transporturilor și Infrastructurii

Domnul Cătălin Drulă

De către: Vasilică TOMA, deputat PSD

Obiectul interpelării: Momentul adevărului: Taxele din transporturi!

Stimate domnule Ministru,

Cred că nu sunt singurul care consideră că, atunci când conduci un Minister, trebuie să fii prima persoană complet și minuțios avizată în tot ceea ce privește respectivul sector de activitate, precum și reprezentativitatea și implicațiile sale la toate nivelurile. Pe lângă dialogul și informarea continue și cu adevărat transparente cu toți cei reprezentați, consider de asemenea, stimate domnule Ministru, că este nevoie și de o colaborare și cooperare interinstituțională atât cu celelalte Ministere, cât și cu toate instituțiile direct implicate. O chestiune care nu este nicidecum una opțională și care, odată neîndeplinită, nu poate folosi niciodată drept scuză pentru acțiunile sau lipsa de acțiuni. Degrevarea de responsabilitate sau “nu știu” atunci când ești Ministru nu sunt nicidecum variante de lucru. Așa cum nu reprezintă variante de lucru declarații tatonate, incomplete și confuze sau lipsa unei informări complete și corecte a tuturor celor pe care îi reprezentați.

Problema taxelor sau, mai precis, a noilor taxe pe care doriți să le introduceți sau a taxelor pe care doriți să le modificați să să le creșteți în sectorul transporturilor, credeți sau nu, știți sau nu, ne privesc pe toți!! deopotrivă persoane fizice și juridice din România. Toți care contribuim cu banii noștri la acest sector și la salariul dumneavoastră. Toți cei care suntem afectați atât de toate măsurile pe care le luați, cât și de lipsa acțiunilor din partea dumneavoastră care să contribuie la modul real la dezvoltarea acestui sector.

Având în vedere toate acestea, vă rog, stimate domnule Ministru, să faceți minimumul exercițiu de transparență și de comunicare și să ne transmiteți tuturor următoarele:

 

1. Colegul dumneavoastră de Guvern și de partid, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat public că "În cazul autostrăzilor, da, ni s-a spus că alocarea pe care România a propus-o, de patru miliarde de euro pentru autostrăzi, este prea mare şi noi am spus: o fi mare, dar noi avem nevoie de aceşti bani, insistăm şi vom respecta planul de verde pentru că fiecare plan trebuie să aibă 37% din alocare pentru proiecte verzi. Respectăm planul de verde şi punem această alocare mare pentru autostrăzi. (...) Noi am mers pe strategia (...) unor reforme care să justifice aceşti bani de autostrăzi şi de aici vom face o reformă a taxării transportului de mărfuri pentru că, până la urmă, trebuie să avem acest principiu, fiecare plăteşte după câtă marfă transportă şi pe ce distanţă. Acum avem un sistem de roviniete în care toată lumea plăteşte la fel, indiferent cât foloseşte autostrăzile", care este, în acest context, planul de taxe pentru perioada 2021-2023 pentru transportul de marfă?

2. Care este motivul pentru care construcția de autostrăzi din România presupune o reformă a taxării în condițiile în care toate declarațiile dumneavoastră de până acum au subliniat acest obiectiv ca responsabilitate a statului, nu tot a celor care au contribuit și continuă să contribuie la plata taxelor pentru o infrastructură de transporturi inadecvată?

3. Care este, pentru perioada 2021-2023, planul de taxe pentru persoanele fizice din România în domeniul transporturilor și care este justificarea acestora?

4. În contextul în care firmele de transport marfă din România beneficiază, se pare,, doar de obligații, care este planul de măsuri de susținere a acestora pentru perioada 2021-2023 din partea Ministerului pe care îl conduceți?”, a spus deputatul PSD în cadrul interpelării adresate ministrului Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.