Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Zamfir vrea o lege de 'dare în plată' și pentru cei cu credite Prima Casă

romaniatv.net
daniel zamfir

Doarece beneficiarii programului Prima Casă au fost scoși dintre beneficiarii legii dării în plată, deputatul Daniel Zamfir are în lucru o lege care să îngreuneze scoaterea din casă a celor care nu își pot plăti ratele. ”Voi da detalii în câteva zile”, promite el.

Încurajat de succesul avut cu legea dării în plată, lege care prevedere anularea datoriilor avute de debitori la bănci după ce persoanele împrumutate au predat cheile locuinței cumpărate instituțiilor bancare, deputatul Cătălăn Zamfir pregătește o lege asemănătoare și pentru cei care au achiziționat imobile prin programul Prima Casă.

”Vreau să nu mai fie scoși din casă. Voi anunța detaliile în câteva zile”, a declarat deputatul pentru Digi24.ro, refuzând să ofere informații suplimentare. În cazul în care debitorii înregistrau restanței mai mari de 90 de zile Fondul Național de Garantare a Creditelor vărsa băncii garanția și trecerea la scoaterea din casă a celui împrumutat și la vânzarea bunului imobil.

„Pregătesc un proiect de lege prin care să îi asigurăm şi pe cei cu credite Prima Casă. Iniţiativa are în vedere să menţină principiul conform căruia, dacă banca a luat casa debitorului, atunci datoria se stinge. Mă gândesc să lansez acest proiect într-o săptămână”, a spus el și cotidianului Bursa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.