Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Der Standard anunța oficial ca Ponta este direct implicat in scandalul NOVOMATIC

noroc cazinou, novomatic

Cotidianul austriac Der Standard anunța oficial ca Ponta este direct implicat in scandalul NOVOMATIC-Loteria Romana si urmează sa apere compania austriaca!

Concernul pentru jocuri de noroc Novomatic din sudul Austriei trebuie să facă faţă unui presupus scandal de corupţie din România. Până acum punctul culminant al anchetei l-a constituit intervenţia Ministerului român de Finanţe de miercurea trecută. Potrivit surselor media s-a confiscat un raport al autorităţilor după ce secţia financiară a refuzat să predea procurorilor actele. Ministerul a comunicat că nu a fost vorba de o percheziţie, ci de o procedură uzuală.

În unele articole de presă se scrie despre legătura premierului Ponta cu afacerea respectivă. Acesta a încheiat în 2013 un contract cu Novomatic, considerându-l drept un mare succes, susțin jurnaliștii austrieci de la Der Standard.

La rândul său Novomatic a anunţat sâmbătă că relatările nu sunt decât ”informaţii false” cu scopul de a-i face un lobbi negativ. Contractul prevede ca Loteria Naţională şi Novomatic să împartă încasările provenite din aparatele automate, dar garantându-se părţii române şi un câştig suplimentar de 75 milioane de euro. Până acum s-au primit doar 14 milioane de euro, pentru că austriecii nu au respectat condiţiile.

Vezi si: Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor/ UPDATE

De asemenea nu s-a realizat nici renovarea convenită a 2.000 de localuri, precum şi extinderea orarului de la opt la 12 ore, relatează media. Loteria Română a pus la dispoziţie până acum spaţii doar pentru jumătate din cele 10.000 automate, scrie Novomatic, precizând că din partea sa s-au respectat toate condiţiile.

Verificarea contractului a fost dispusă de fostul ministru de finanţe Darius Vâlcov din cauza lipsei încasărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.