Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoare, despre derapajul ministrului Justiției: Cu greu se poate imagina o interferență mai politică și mai brutală asupra sistemului judiciar

justitie tacere

Judecătoarea Adina Ghiță, de la Tribunalul București, reacționează la derapajul ministrului Justiției pe subiectul cercetărilor disciplinare. Judecătoarea consideră că politicianul Stelian Ion intră brutal în justiție, ceea ce denotă un interes personal.

  • CONTEXT: Ministrul Justiției, Stelian Ion, își permite derapaje fără precedent în relația cu puterea judecătorească. Acesta atacă direct o instituție esențială în sistemul judiciar și pune presiune pe judecătorii (de la CSM și, ulterior, de la ÎCCJ) chemați să se pronunțe asupra unei acțiuni disciplinare. Stelian Ion spune că este revoltător faptul că Inspecția Judiciară consumă resurse pentru a „hărțui” cinci judecători care și-au exprimat opinii pe un forum intern al magistraților, referindu-se la scandalul „Justice Leaks”, generat de publicarea de către STIRIPESURSE.RO a unor mesaje în care mai mulți magistrați făceau politică și își jigneau colegii.

„Cu stangul in dreptul la MJ

Prin Legile justitiei s-a eliminat in mod expres calitatea de titular al actiunii disciplinare pentru Ministrul Justitiei.

In plus, acesta nu poate, legal, participa la lucrarile Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara.

Ca urmare, nu are nicio calitate sau competenta legala sa analizeze o actiune disciplinara in curs.

Nu este nici persoana privata sau jurnalist pentru a-si putea exprima liber un punct de vedere.

Ministrul Justitiei este omul politic din Guvernul Romaniei care tine in mainile lui resursele financiare si de personal ale sistemului judiciar.

Obligatia sa de capatai este sa nu intervina in niciun fel in treburile interne ale sistemului judiciar privind cariera magistratilor, sa respecte activitatea garantului independentei Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii.

Ce face domnia sa ?

Califica persoana sefului Inspectiei Judiciare ca fiind numita politic, ( in contextul in care si CJUE a avut o cu totul alta opinie), analizeaza si solutioneaza o actiune disciplinara stabilind ca ea constituie un abuz si anunta ca va initia propuneri legislative prin care sa se schimbe cadrul legislativ disciplinar al magistratilor in acord cu viziunea domniei sale si in sensul adoptarii solutiei dorite de domnia sa la actiunea disciplinara in discutie.

Cu greu se poate imagina o interferenta mai politica si mai brutala in activitatea CSM si asupra sistemului judiciar in integralitatea sa, si intr-o speta disciplinara in concret.

Oare ce fel de interes l-a determinat pe Ministrul Justitiei sa se implice personal atat de public si de agresiv intr-o problema profund interna a sistemului judiciar?

Exista vreo legatura intre activitatea dansului si a magistratilor in cauza ce a motivat o astfel de interventie?

Pentru ca, daca a urmarit sa le acorde vreo forma de ajutor, de fapt le-a facut un deserviciu, prin interventia sa politica in sprijinul activitatilor acestora ce au determinat trimiterea in judecata disciplinara creand aparenta unei legaturi între persoana sa si magistratii in cauza profund dezavantajoasa celor din urma”, scrie Adina Ghiță pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.