Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dermatoscopia digitală are capacitatea de a diagnostica precoce afecțiunile de la nivelul pielii

Diagnosticate în stadii incipiente, tumorile cutanate au șanse ridicate de succes terapeutic și vindecare. Cu ajutorul tehnologiei avansate din domeniu, leziunile dermatologice pot fi diagnosticate precoce și monitorizate îndeaproape pentru a minimiza riscul evoluției nefavorabile sau apariția de complicații.

Afecțiunile dermatologice pot avea punct de plecare cutanat sau pot avea o cauză infecțioasă, astfel că simptomatologia poate să varieze, de la roșeață, prurit, până la durere, disconfort sau aspect inestetic local.

Pentru un control eficient al manifestărilor bolilor pielii, este necesar un diagnostic complet. La SANADOR, diagnosticul dermatologic se stabilește în cadrul consultației de specialitate, ocazie cu care medicul analizează cumulul de factori de risc la care este supus pacientul, tabloul clinic corespunzător afecțiunii de care acesta suferă, circumstanțele în care a început să se manifeste boala, planul de investigații care se impune cazului medical și conduita terapeutică optimă.

Spitalul Clinic SANADOR pune la dispoziție dermatoscopul FotoFinder, cea mai avansată tehnologie actuală de diagnostic și prevenție a tumorilor cutanate. Prin utilizarea echipamentului FotoFinder, se poate realiza o hartă dermatoscopică a pacientului, care poate stoca morfologia a cel puțin 50 de leziuni și regiuni cutanate suspecte care necesită monitorizare. De asemenea, echipamentul poate să analizeze evoluția în timp a leziunilor, la 1 an sau la 2 ani de la stabilirea diagnosticului.

Dermatoscopia este procedura care utilizează microscopia prin epiluminiscență cu scopul de a analiza leziunile cutanate cu un dermatoscop. Componentele unui dermatoscop tradițional sunt: o lupă, o sursă de lumină nepolarizată, o placă transparentă și un mediu lichid.

Comparativ cu dermatoscoapele analogice, cele digitale nu utilizează mediu lichid; folosesc o tehnologie inovativă care se bazează pe lumina polarizată pentru a anula reflexiile de la suprafața pielii.

Dermatoscopia digitală este o investigație ușor de realizat, având o durată de maximum 30 de minute, în funcție de complexitatea leziunilor descoperite. Utilizarea FotoFinder este nedureroasă și neinvazivă. Poate fi solicitată de orice pacient care dorește să monitorizeze leziunile cutanate suspecte, nevii cu aspect și culoare modificate sau de pacienții care au anumiți factori de risc, antecedente familiale de cancer cutanat, deci predispoziție de a dezvolta afecțiuni la acest nivel.

Dermatoscopia are, așadar, un rol important în diagnosticul afecțiunilor cutanate, fiind instrumentul de bază folosit în dermatologia modernă, care asigură certitudinea stadiului bolii și sprijină medicul în a monitoriza corect boala și în a decide etapele terapeutice adecvate.

Pacienții ce se adresează departamentului de Dermatologie SANADOR beneficiază de acces la tehnologie de top, investigații performante, tratamente moderne și soluții complete pentru afecțiunile cutanate.

Ai afecțiuni ale pielii? Consultă experții SANADOR în dermatologie!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.