Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desant al partenerilor lui Hunter Biden la Casa Albă, pe vremea când J. Biden era vicepreședinte: peste 80 de vizite; Biden spunea că nu știe de afaceri

hunter biden

Patru parteneri de afaceri, un vicepreședinte și doi asistenți de la firma lui Hunter Biden au vizitat Casa Albă de peste 80 de ori când tatăl său era vicepreședinte în administrația Barack Obama, informează Fox News Digital. De ce este importantă această informație? Pentru că Joe Biden a insistat mereu că nu avea cunoștință de afacerile fiului său, Hunter, în contextul în care există două anchete penale în acest sens.

Cu toate acestea, Joan Mayer, care spune că a fost vicepreședintele firmei de investiții Rosemont Seneca Advisors a lui Hunter, în prezent desființată, între 2008 și 2017, pe Linkedin, a făcut cel puțin 17 vizite la Casa Albă în această perioadă, potrivit registrelor de vizită examinate de Fox News Digital. În octombrie 2009, Mayer a participat la o ședință de informare a vicepreședintelui și s-a întâlnit cu Danielle Borrin, pe atunci consilier al lui Biden. Mai puțin de o lună mai târziu, ea s-a întâlnit cu asistenta executivă de atunci a lui Biden, Nancy Orloff. În iulie 2013, ea s-a întâlnit cu Kellen Suber, un alt asistent executiv al vicepreședintelui Biden la acea vreme, potrivit registrelor.

În decembrie 2013 și 2014, Mayer a participat la recepții de sărbători la reședința vicepreședintelui de la Casa Albă de la Number One Observatory Circle, potrivit registrelor. În septembrie 2015, ea a participat la o recepție a comunității evreiești la reședința vicepreședintelui. De asemenea, ea s-a întâlnit cu Kaitlyn Demers, care era consilier asociat în biroul lui Biden, în iunie 2016, la Eisenhower Executive Office Building (EEOB), care găzduiește biroul de ceremonii al vicepreședintelui.

Anne Marie Person

O altă fostă asistentă a lui Hunter Biden, Anne Marie Person, a vizitat Casa Albă a lui Obama de cel puțin cinci ori înainte de a părăsi firma în 2014 pentru a se alătura personalului vicepreședintelui de atunci Biden, potrivit registrelor de vizită. Una dintre aceste vizite a inclus o întâlnire în aprilie 2014 cu Kathy Chung, fosta asistentă a lui Biden, care în prezent ocupă funcția de director adjunct de protocol al Pentagonului, și a fost probabil legată de un interviu înainte de a-și începe activitatea acolo, menționează Fox News. În cea mai mare parte a mandatului său de cinci ani în care a lucrat pentru Biden în timpul administrației Obama, Chung a comunicat în mod regulat cu Hunter, transmițându-i informații despre programul tatălui său și transmițând mesaje direct de la vicepreședintele de atunci către Hunter și asistenții din biroul său, a relatat anterior Fox News Digital. În mai 2014, Person a fost angajat ca asistent personal al vicepreședintelui de atunci. Fratele ei, Francis "Fran" Person, a fost un consilier de lungă durată al lui Biden, care a părăsit Casa Albă la doar câteva luni după ce s-a alăturat biroului lui Biden.

John Robinson "Rob" Walker, un alt fost partener de afaceri al lui Hunter Biden la Rosemont Seneca Partners, a apărut în registrele de vizitatori de la Casa Albă de cel puțin 16 ori când Biden era vicepreședinte. Numele lui Walker a reapărut luna trecută, când republicanii din Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților au declarat că au obținut înregistrări care arată că membrii familiei Biden au primit plăți de peste 1 milion de dolari din conturi legate de Walker și de afacerile lor chinezești în 2017.

Devon Archer, cofondator al Rosemont Seneca Partners, l-a vizitat pe vicepreședintele de atunci Biden de cel puțin două ori, în 2009 și 2014. Vizita din decembrie 2009 a fost o recepție de sărbători la reședința lui Biden. De asemenea, a jucat golf cu Biden și Hunter cel puțin o dată în timpul administrației Obama, în august 2014, în Hamptons, la câteva luni după ce aceștia s-au alăturat consiliului de administrație al Burisma Holdings.

Katie Dodge

Fosta asistentă personală a lui Hunter, Katie Dodge, a vizitat Casa Albă a lui Obama de cel puțin nouă ori din decembrie 2012 până în iulie 2015.

Dodge s-a întâlnit cu Suber, pe atunci asistent executiv al lui Biden, în aripa Went pe 15 ianuarie 2013, și din nou trei zile mai târziu, pe 18 ianuarie. Ea a participat la o recepție inaugurală la reședința vicepreședintelui în ianuarie 2013 și la două recepții de sărbători la reședința acestuia în decembrie 2013 și 2014 - aceleași evenimente la care a participat și Mayer.

O altă asociată de afaceri a lui Hunter, Arlene Busch, fostă parteneră la Rosemont Seneca Partners, compania-mamă a Rosemont Seneca Advisors, a vizitat Casa Albă de cel puțin patru ori între 2009 și 2013. Două dintre aceste vizite au avut loc la reședința vicepreședintelui pentru recepții de sărbători, iar una dintre aceste recepții a fost aceeași la care au participat Mayer și Dodge pe 15 decembrie 2013, potrivit registrelor.

Casa Albă, avocatul lui Hunter, Dodge și Busch nu au răspuns la solicitările de comentarii ale Fox News Digital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.