Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desant rusesc în estul Ucrainei: Rusia atacă puternic pe toată linia frontului; sunt morți și răniți

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Şeful Administraţiei Militare Regionale Harkov, Oleh Sinehubov, a informat că rușii au bombardat oraşul Kupiansk, în cursul dimineţii de marţi, lovind clădiri rezidențiale, relatează Rador. Potrivit oficialului, incendii de amploare a fost raportate în urma bombardamentelor ruseşti.

De asemenea, șeful Administraţiei Militare Regionale Donețk, Pavlo Kirilenko, a raportat, marţi, că trei civili din această regiune est-ucraineană au fost ucişi în bombardamentele ruseşti din ultimele 24 de ore, iar alţi trei au fost răniţi. Oficialul a precizat că cele trei decese au fost înregistrate în Ceasiv Iar, Novopokrovske şi Paraskoviivka. De la începutul invaziei la scară largă, în regiunea Doneţk au fost ucişi 1.319 civili, iar alţi 2.879 au fost răniţi. Acest bilanţ nu include victimele din Mariupol şi Volnovaha, localităţi aflate sub ocupaţie.

Forţele ucrainene au lichidat 690 de militari ruși în ultimele 24 de ore, astfel că numărul invadatorilor ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 122.170 - potrivit unui raport publicat, marţi, de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. De asemenea, de la începutul invaziei ruse la scară largă, trupele ucrainene au doborât 289 (+2) de avioane și 281 (+4) de elicoptere rusești. Au mai fost distruse 3.152 (+2) de tancuri ale armatei ruse, 6.284 (+8) de vehicule blindate, 2.148 (+2) de sisteme de artilerie, 220 de sisteme de apărare aeriană, 448 (+1) de lansatoare multiple de rachete, 4.944 (+8) de vehicule și cisterne transportatoare de combustibil, 18 nave, 1.897 (+3) de drone, 749 de rachete de croazieră și tehnică specială (194 de unități).

Şeful Administraţiei Militare Regionale Zaporijjia, Oleksandr Staruh, a raportat, luni, că, pe parcursul zilei anterioare, trupele ruse au bombardat regiunea de 111 ori. "Comunitățile noastre suferă din cauza atacurilor inamicului: în ultimele 24 de ore, au fost 111 bombardamente, dintre care 88 asupra obiectivelor civile. 41 de clădiri au fost distruse, iar o persoană a fost rănită. Inamicul a lovit comunitățile Huliaipole, Orihiv, Stepnohirsk" - a scris Staruh pe Telegram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.