Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deschamps nu va fi demis din postul de selecţioner al Franţei în cazul unei contraperformanţe la EURO 2024

dailymail.co.uk
Didier deschamps

Didier Deschamps nu va fi demis din postul de selecţioner al Franţei în cazul unei contraperformanţe la EURO 2024, a precizat preşedintele Federaţiei franceze de fotbal (FFF), Philippe Diallo, care a exclus astfel posibilitatea ca Zinedine Zidane să-i preia pe Les Bleus în această vară, potrivit Agerpres.

"Zidane este unul dintre monumentele fotbalului francez. Primul lucru este să avem recunoaştere şi gratitudine pentru tot ceea ce a adus francezilor. Apoi, avem cel mai mare selecţioner din fotbalul francez până în 2026... Totul este spus", a declarat Diallo într-un interviu acordat cotidianului Le Figaro.

Didier Deschamps, care a condus Franţa la câştigarea titlului mondial în 2018 şi a calificat-o apoi în finala CM 2022 (pierdută în faţa Argentinei), a semnat în ianuarie 2023 un nou contract cu FFF, valabil până în 2026, cu obiectivul de a-i conduce pe Les Bleus cel puţin până în semifinalele EURO 2024.

Însă Diallo asigură că nu se pune problema unei potenţiale plecări a lui "DD" dacă Franţa nu atinge carul de aşi la competiţia programată în această vară în Germania.

"Nu există niciun semn de întrebare. Nu am de gând să mă pronunţ înainte despre o anumită situaţie. Astăzi, ideea este să fim mobilizaţi pentru a pune echipa, pe Didier şi pe jucători, în cele mai bune condiţii, astfel încât să îşi poată exprima pe deplin talentul. Ne numărăm printre echipele favorite. Nu trebuie să aruncăm niciun grăunte de nisip care ar putea opri această maşinărie, care este una câştigătoare", a subliniat conducătorul fotbalului francez.

Zinedine Zidane, care nu a mai antrenat nicio echipă din mai 2021, după despărţirea de echipa spaniolă Real Madrid, cu care a cucerit trei trofee consecutive în Liga Campionilor (2016, 2017, 2018), este considerat principalul favorit la preluarea postului de selecţioner al Franţei în cazul plecării lui Didier Deschamps.

"Zizou" a fost contactat de federaţiile din Statele Unite şi Algeria pentru a prelua conducerea selecţionatelor acestor ţări, însă a refuzat, visul său fiind să-i antreneze pe Les Bleus, conform presei franceze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.