Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deschiderea Târgului Gaudeams i-a dat ocazia lui Mircea Dinescu să reia exclamația 'Am învins!'

Inquam Photos / Octav Ganea
mircea dinescu

Deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus 2019, a avut loc miercuri, Ion Caramitru și Mircea Dinescu, co-președinți ai manifestării, declarând deschisă cea de-a XXVI-a ediție a manifestării: ”Am învins!”, a glumit poetul făcând aluzie la exclamația sa din decembrie 1989, conform Mediafax.

Înaintea deschiderii oficiale, edituri ca Atemis sau Corint aveau deja grupuri de copii strânse la standuri interacționând maeștrii de ceremonii invitați de organizatori.

"Marele avantaj al unui târg este că poți cumpăra cărți la un preț ceva mai mic", a spus în deschiderea evenimentului Ion Caramitru, care a pledat pentru republicarea volumului "Fragmentarium", de Mihai Eminescu.

"A fost nevoie de 30 de ani ca să ajungem și noi co-președinți", a glumit Mircea Dinescu, dornic să vorbească despre noul său volum de poezie, ”Scaunul cu trei picioare”, programat să apară la târg.

A XXVI-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus Radio România din Bucureşti se desfășoară sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Peste 8.000 mp de standuri care găzduiesc sute de mii de titluri şi aproape 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe şi dezbateri cu teme ce acoperă un spaţiu vast, de la ficţiune şi suspans până la gastronomie şi poezie, îi aşteaptă pe cei care vor trece pragul târgului de miercuri până duminică.

Ca şi la ediţiile precedente, numeroase categorii de publicau accesul gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/educaţional, membrii

uniunilor de scriitori, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Dintre recomandările Mediafax pentru prima zi de târg:

13.30-14.30, în Spațiul de evenimente ”Mircea Nedelciu”, Editura Hoffman lansează volumele ”Așteptând ceasul de apoi”, ”Jurnalul unui adolescent”, ”Tinerețe ciudată” și ”Moartea cotidiană”, de Dinu Pillat. Invitați sunt Victor Atanasiu, Florentin Popescu, Eliza Roha, Gabriela Banu, Lucian Gruia, N.Roșu și Eliza Roha.

15.00 – lansare de carte: ”Lumea Majestății Sale”, volum jubiliar coordonat de Alexandru Muraru și Daniel Șandru la editura Corint. Participă Alteța Sa Regală Principele Radu; Daniel Șandru, Oana Pellea și Filip-Lucian Iorga în spațiul de evenimente ”Mircea Nedelciu”)

17.00 Editura Gama lansează ”Băiatul din bulă”, de Stewart Foster, câștigător al Sainsbury´s Children´s Book Award.

19.00 Editura Herald propune întâlnirea ”Alchimia internă”- calea chineză a nemuririi cu prilejul lansării volumelor ”Deschiderea Porții Dragonului”, de Thomas Cleary și ”Rafinarea Elixirului”, de Stuart Alve Olson. Invitați sunt Adrian Cranta și Mihai Liță, într-o discuție moderată de Sorin Lucaci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.